Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag har hittat ett alternativ till både plast och papper

Replik till "Naturälskare": Jag har hittat ett alternativ till både plastpåsar och papperspåsar. Det är tygpåsar för frukt och grönsaker. I veckan kommer de att göra premiär i min veckohandel. Hur förvaringen av grönsakerna här hemma blir får tiden utvisa.

Även jag har rätt så torra sopor, men det kan spela roll var man är i livet. Använda blöjor och dambindor är exempel på sopor som är fuktiga.

Både ur moralisk och hygienisk synpunkt är jag väldigt tveksam till det sopplockande som pågår ideellt. Minskar verkligen nedskräpningen av denna hantering? Vad gör man som ideell skräpplockare om man till exempel kommer i kontakt med trasigt glas eller använda sprutor?

Jag skulle också vilja höra någon av alla dem som skräpar ner: Varför väljer ni att göra så?

Jag instämmer med Anja att det är industrin som erbjuder plast som ska beskattas och inte vi enskilda som erbjuds inplastat.

Catarina Meurling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare