Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag har svårt att förstå resonemanget kring elbilar

Annons

Ännu en insändare om konflikten mellan elbilssatsningar och landsbygd. Denna gång signerad lassE, men tidigare har bland annat moderata företrädare skrivit om elbilen som en dyrbar, subventionerad leksak för storstadsbor.

Jag måste erkänna att jag har svårt att förstå resonemanget. Bodde jag på landet skulle jag vara överlycklig över elbilsutvecklingen. Visst, den är (än så länge) dyrare än en konventionell bil, men på plussidan finns låga driftkostnader och att slippa oro sig för att den lokala macken ska slå igen. De elbilar som kommer ut på marknaden i dag har också ofta en räckvidd på bortåt 30 mil, så de räcker till även för personer med rejäla pendlingsavstånd.

Och i jämförelsen mellan stad och land får man inte heller glömma att man på landet kan få en mindre herrgård för samma pris som en tvåa på Söder i Stockholm. Så jag förstår inte heller varför en landsortsbo inte skulle ha råd med en elbil om en stadsbo har det.

Undrande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare