Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag har svårt att förstå upprördheten över dagens skolmat

Arga giraffen skrev i GD 7/12 en upprörd insändare om skolmaten.

Jag har vid flera tillfällen haft nöjet att äta dagens skolmat och har svårt att förstå giraffens upprördhet. Det serveras flera rätter, vegetariska alternativ och salladsbord. Variationen på maträtter är stor.

När jag gick i skolan på 1960- och 70-talet hade skolköket en rullande två-veckors matsedel med blodpudding, spagetti eller ris och köttfärssås, bräckt falukorv, korv stroganoff, fiskpinnar, tjockpannkaka med mera. Till det serverades mjölk och husmans knäckebröd. Inget salladsbord, inga alternativa rätter.

Grönsakerna som serverades var antingen riven morot, vitkål, tomat, kålrot eller gurka och bara en sort åt gången. Med perspektiv på saken kan man knappast säga att skolmaten blivit sämre. Man ska även betänka att Sverige är ett av få länder som serverar gratis skolmat till elever. Men det är fortfarande föräldrarnas ansvar att föda sina barn.

Anna Högberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare