Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag hittade inga "vansinnigheter" i SD:s partiprogram

Svar till signaturen Å.A: Jag har nu läst SD:s partiprogram och det får mig att undra om du verkligen har gjort det.

Jag hittade inga "vansinnigheter" alls, däremot kanske några punkter där jag inte håller med fullt ut. Inget parti är tyvärr fullkomligt. Och din oro för att SD skulle bedriva någon form av extrem "diktatur" om de kom till makten delar jag inte alls.

För det första, om de hade det så skulle de inte ha en chans att komma till makten. För det andra, inget parti har den minsta chans att få egen majoritet i vår riksdag inom överskådlig tid. Det beror självklart på att inget parti är "förträffligt" för en så stor del av väljarkåren.

Att du då fortsätter att försöka skrämma väljare till att hålla sig ifrån SD beror nog snarare på favorisering av något annat parti för att det "egna" partiet kommer till korta när det gäller att leva på egna meriter.

Trist, men er kreativitet räcker inte till för bra argument utan taktiken just nu (länge nu) är att "skrämma" framförallt "valboskapen" (politiskt okunniga eller ointresserade) till en röst för det "gamla" partiet. Om det är det partiet du företräder så kan jag tala om att jag själv numera kallar det för det usla partiet.

Per Jakobsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare