Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag sätter en tia på att det blir en svekdebatt då också

Replik till lassE: Januariöverenskommelsen demonstrerade med all önskvärd tydlighet att det spelar ingen roll vilket parti eller block du röstar på. Politikerna gör ändå som de vill. Högt över ditt huvud. Bortom ditt inflytande. Makten framför allt. Särskilt omhuldat av det maktberusade S.

Landets näst största parti hålls borta från samtal om den växande kriminalitet som plågar vårt land. Demokrati – att strunta i alla dem som röstar på detta parti? Snarare väljarförakt. Och en uppfostrande attityd från de maktberusade: Röstar man på detta parti, röstar man "fel". Du skall rösta på oss.

Jag förundras över att vi har ett så högt valdeltagande i vårt land. Det högsta i världen. Trots politikernas i praktiken odemokratiska agerande. Bortom fal retorik. Särskilt i valtider. 

Förundras över att så många legitimerar detta system som gång på gång blåser väljarna. Man kunde säga att det är systemet det röstas på, inte parti eller block. Med din röst godkänner du detta odemokratiska system. Som vissa kallar "demokratur".

lassE, vi får väl se vad SD hittar på om de får makt! Jag sätter en med den svenska kronkursen föga värd tia på att det blir en svekdebatt. 

Systemet segrar – ännu en gång.

Lasse Ekstrand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare