Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag ser mycket hellre att det finns fler mindre skolor och förskolor

Onsdag 3 juli står det att Gävles niondeklasser har sämre resultat än väntat.

Annons

Samtidigt har Hofors och Ockelbo positiva resultat. Grundskolechefen Eva Levin ser olika orsaker till det dåliga resultatet men nämner inte alls Gävles inriktning på storskola. För mig känns det ganska självklart att elever som samlas i en storskola som Vallbacksskolan får sämre förutsättningar att synas och att få den hjälp de behöver för att bli behöriga till ett nationellt gymnasieprogram.

Nej, jag ser mycket hellre att det finns fler mindre skolor och förskolor som är utspridda i HELA kommunen. Med den teknik som finns tillgänglig i dag borde det inte vara något problem att köra viss undervisning via video om det inte finns möjlighet att ha lärare på plats. Då behövs inte heller en fullt utbildad lärare på plats i skolans lokal, det kan räcka med en assistent som kan hjälpa eleverna.

Vart tog löftet om att "Hela Sverige ska leva" vägen?

Cattis

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare