Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag skulle vilja slå ihop alla kommunerna i Gästrikland

Tycker att det lokala partiet ”Kommunens väl” i Skutskär är rätt ute när de vill gå ihop med Gävle.

Jag skulle vilja gå några steg ytterligare och slå ihop alla kommunerna i Gästrikland till en enda stor kommun. Gästrikland är ett så litet landskap geografiskt men starkt befolkningsmässigt så jag inbillar mig att vi skulle bli ett klart alternativ till storstäderna konkurrensmässigt. Då skulle även Älvkarleby kommun kunna ansluta även om jag förstår att det blir ett administrativt motstånd eftersom Älvkarleby inte ligger i Norrland, inte ligger i Gästrikland och tillhör ett annat län. Nu är det ändå 2020 inte 1800-talet så jag tror det är hög tid att börja fundera i de här riktningarna och tänka i andra banor.

Tänk vad mycket pengar vi skulle spara. En enda kommunledning för hela området, vad sägs om det? Småkommunerna som finns i dag skulle komma bort från det höga skatteuttaget som existerar utan det skulle bli en utjämning rakt av. Jag tycker samtliga kommuner ska släppa på prestigen och börja fundera i dessa banor. Det är dags nu.

Copernicus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare