Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag tror inte Beckman behöver vara orolig för långa köer

Som opolitisk läser jag om hur Lars Beckman skriver om hur han ser på hur det svenska tandvårdssystemet fungerar och planerna på att införa ett högkostnadsskydd på 2 000 kronor per år för alla.

Moderaterna vill i stället se en översyn av tandvården där man hjälper dem som verkligen behöver samhällets stöd mest. Det kan handla om sjuka, funktionsnedsatta eller äldre med dålig tandhälsa

Beckman skriver att vi som är friska och arbetar och kan betala vår del av tandvårdskostnaden utöver de subventioner som finns.

Det är många fina ord och jag delar en del av din syn på det svenska tandvårdssystemet, men i verkligheten ser det annorlunda ut för många människor, alltså de som inte har råd med en privat försäkring utöver de subventioner som finns i dag.

Att inte tandvårdskostnaden omfattas i en sjukvårdsreform är för mig helt oförståeligt. Jag tror och hoppas att Lars Beckman inte behöver vara orolig för sin goda tandvård eller långa köer för behandling, om en högkostnadsreform blir av.

Mikael Lundin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare