Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag tror inte det blir någon större skillnad med SD vid makten

Annons

Replik till Massmediakritiker ZB: Att SD växer och enligt aktuella opinionsmätningar nu är landets näst största parti, samt har starkare stöd bland män inom LO än S, svaret på det kan bara sökas hos verkligheten.

De som röstar på och söker sig till SD ser vad som sker i Sverige. Bortom alla försök att mörka och sprida illusioner. Och de ser de etablerade partiernas oförmåga, om det är ovilja får någon annan svara på, att att hantera denna verklighet.

Landets än så länge största parti, S, backar. En utveckling som är likadan i hela Europa. Socialdemokratin förlorar fotfästet. De saknar lösningar på dagens problem. Ältar samma gamla medicin, framförallt den överspelade "arbetslinjen". Vägrar erkänna massmigrationens problem.

Vi lever i ett fritt land. Det står var och en fritt att rösta, eller välja att låta bli. Jag väljer det senare.

Att det skulle vara "livsfarligt" förstår jag inte. Problemet är inte att "högerpopulistiska", ett oklart begrepp, växer. Problemet är, för att säga det igen, verkligheten.

SD kanske kommer till makten. Vad som då sker – det står öppet. Men jag tror inte det blir någon större skillnad. Läget är inte som i trettiotalets Tyskland.

Lasse Ekstrand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare