Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag vågar helt enkelt inte promenera på grund av cyklisterna

Kommentar till "Cyklist och gångtrafikant": Jag bor ganska centralt i Gävle och jag har ett lagom promenadavstånd till centrum och alla butiker där, men jag handlar aldrig där.

Anledningen till det är att det är obehagligt att behöva trängas med cyklister på trottoarerna. Jag är rädd att bli påkörd och omkullknuffad med allt vad det kan innebära för en gammal person. I stället tar jag min bil och åker till något av de köpcentra som finns i stadens utkanter, där känner jag mig trygg.

Det är tråkigt för alla utmärkta centrumhandlare, men så ser verkligheten ut för mig och många andra. Ansvaret får delas av både kommunen och polisen. Kommunen, genom att man gjort det möjligt för cyklisterna att åka överallt, när man givit tydliga signaler om att det är viktigare att Gävleborna cyklar än hur de cyklar. Polisen, för att man inte gör något för att få stopp på cyklandet på Gävles trottoarer.

Nu blir man ännu mer oroad när man ser att Gävle kommun tillåter cykling både i Hemlingbyspåren och på Kustleden på Norrlandet. Finns det några platser kvar där vi som går slipper cyklister?

Senior TMA

Mer läsning: Insändare: Cyklister verkar inte fatta att de har ett ansvar

Insändare: Lär er hur man cyklar och går – kanske dags för Anita och Televinken igen?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare