Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag vill ha bättre skolmat

Jag vill ha bättre skolmat. Maten blir sämre och sämre i Gävles skolsamhälle och det måste ändras. Om inte vi får bra mat i skolan kommer vi att prestera sämre och inte orka hela skoldagen. Det finns bevis att barnen inte jobbar tillräckligt bra i skolan för att de äter för lite. Om vi lägger till flingor och mjukmackor varje dag så finns det flera alternativ att välja mellan och alla kan bli mätta varje dag.

Många skolmatsalar är väldigt dåliga på att variera på måltiderna. Barn får inte i sig alla proteiner och mineraler som de behöver. Skolan måste erbjuda en varierad kost. Vi måste få både kött, pasta, frukt och grönsaker. Det kostar mycket pengar men det är våra barns framtid.

Jag vill också att alla föräldrar betalar 100 kr mer i skatt till detta. Skoldagarna blir längre och längre och så har de träning på kvällen. Det är viktigt för dem att få i sig mat. Visst vill vi våra barn bästa? Då gäller det att skolorna skärper sig för annars kan betygen påverkas.

Arga giraffen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare