Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag vill kunna flytta hemifrån när jag blir vuxen

Bostadsbristen i Sverige har varit ett stort problem i flera år. Därför anser jag att bostäder ska bli enklare och billigare då skulle fler kunna få bostad samt att man bygger fler bostäder.

Unga människor och nyanlända har det väldigt svårt att komma in på bostadsmarknaden i dagens samhälle. Detta kräver ett stopp då alla människor har rätt till tak över huvet och mat på bordet.

I Sverige har vi en befolkning på tio miljoner varav 33 000 är hemlösa vilket motsvarar en tredjedel av Gävles invånare. Det finns även många ungdomar som blir kvar hemma efter de har blivit vuxna för att de inte kan flytta hemifrån då det inte finns bostäder. Jag vill kunna flytta hemifrån när jag blir vuxen!

Däremot kommer det kosta att bygga fler bostäder men jag anser att skattepengarna ska gå till att alla i vårt land ska ha en bra levnadsstandard.

Pojke som vill ha någonstans att bo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare