Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Julgåvan som Sandvikens kommun utlovade kom inte till mig

Sandvikens kommun menar efter detta tuffa år att alla tillsammans är hjältar under pandemin och att varje medarbetare oavsett anställningsform i kommunen ska få ett presentkort som julgåva, där man kan handla i centrala butiker i Sandviken. Fantastiskt initiativ, både för kommunanställda men även för företagen som kanske har haft det svårt att gå runt i dessa tider.

Det kommunen dock inte går ut med, är att alla medarbetare faktiskt inte alls räknas.

Exempelvis vi timanställda inom vården som funnits till under hela året. Där har det gjorts en ordentlig begränsning och därmed har kommunen bestämt sig för vilka som ska få gåvan och inte.

De timvikarier som arbetat över ett visst antal timmar under perioden september-november är de som ska få ett presentkort. Inte övriga som arbetat resterande månader.

Är inte alla timvikarier lika betydelsefulla och viktiga för kommunen? Varför gör de en sådan orättvis rensning där de sållar bort vissa men inte andra? Hur kan de ha samvetet att sätta en gräns för vad som är ”tillräckligt” för att få ta del av deras uppskattning?

Jag är besviken över beslutet, jag väntade på att presentkortet skulle dyka upp i brevlådan eftersom det stod att alla medarbetare skulle få det.

Det är dåligt att gå ut med felaktig information och det är ett uselt beslut att inte räkna med alla timanställda som jobbat under året.

Vad vore vården utan timanställda som finns tillgänglig för jobb året om och inte bara under en tremånadersperiod?

Bortsållad medarbetare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare