Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kalkylen med Microsoft håller inte

Det skrivs mycket om internetetableringen i Gävleområdet, speciellt vad detta betyder för oss i Gävle. Tillåt mig då att notera verkligheten som den verkar se ut nu:

1) Dessa serverhallar subventioneras i hela världen med miljarder kronor.

2) Internetbolagen har sina registrerade kontor i skatteparadis (Bermuda) dit deras miljarder i vinster skickas till exempel via Irland i Europa.

3) Huvudentreprenören i Gävle är irländsk, det betyder ingen skatt betalas till Svenska staten utan den hamnar i Bermuda.

4) Anställda kan räknas i några tiotal vid varje hall. Detta är alltså färre än i din Ica Maxi butik eller i din stora bilverkstad.

5) Hallarna drar extremt mycket el, de betalar enbart 0,5 öre per kwh medan du medborgare betalar cirka 40 öre per kWh Du subventionerar alltså deras direkta elkostnad och sedan får du betala för alla nya kraftlinjer, elställverk och kraftverk. Detta eftersom serverhallar kräver stabil elkraft (vind och sol är inte stabil elkraft).

6) Det intressanta är att Centerpartiet har varit drivande i dessa hallars etableringar i Sverige och med tanke på Vattenfallkatastrofen i Tyskland så får vi ställa in oss på negativa siffror i kalkylerna ty ekonomin går inte ihop.

Slutsatsen är, vi säljer ut vår elenergi utan vinst och vi får i princip ökade kostnader. Så frågan är varför gör vi detta när vi vet bättre?

Kalkylen håller inte

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare