Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kan man flytta ett helt OS så kan man flytta på studenten

Till rektorerna på gymnasieskolorna: Mycket skrivs och har skrivits om studenten och om den kan eller inte kan genomföras. Nu har regeringen sagt att den inte kan bli av med utspring, lastbilsflak och fester. Det är ett korrekt beslut givet den situation vi befinner oss i.

Det som saknas är en riktig dialog om alternativen. Förstår att studenterna är besvikna. Gymnasiet är flera år av tufft arbete och studenten är något de sett fram emot och jobbat hårt för att nå. De har dessutom samlat in de stora pengar som behövs för att hyra lastbilar och mycket annat.

Men för dem som tar studenten väntar även en annan tuff verklighet, unik i sitt slag. Många har tänkt sig ett sabbatsår med arbete, spara pengar och resa och se världen. Att finna arbete blir tufft och att resa är det inte tal om på mycket lång tid.

Studenterna förtjänar att vi anstränger oss för att hitta en lösning. Kan man flytta på ett helt OS kan man flytta på studentarrangemanget.

Ett första alternativ som dock är mindre troligt är att flytta det till augusti för att se vad läget är då. Ett annat mer realistiskt alternativ är att de får fira studenten nästa år, antingen dagen före eller efter dem som då tar studenten.

Studenterna har då något att se fram emot och det kan även ses som ett återförenande med de kamrater man nu måste hålla avstånd till.

Detta är det enda realistiska alternativet om man vill fira studenten fullt ut. Men vi kan inte bara säga att de inte ska få fira detta. Som sagt, kan man flytta ett helt OS kan man flytta ett studentfirande!

Billy B

pappa till hårt arbetande dotter som ska ta studenten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare