Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Klaga inte på plastskatten, börja plastbanta i stället

Apropå Jens Runnbergs krönika 26 april: Fint att du sorterar dina sopor så bra, det gör jag också. Tack vare vår sortering blir det högst en påse med brännbart avfall på en månad! Vi är dock bara två personer i hushållet.

Om du har problem med att plastpåsarna blir så dyra så föreslår jag att du tar en runda några gånger i veckan i dina omgivningar. Då kan du fratis få tag i hur många plastpåsar som helst.

I går gick jag som vanligt ut på en promenad beväpnad med handskar, plockpinne och plastpåsar (som jag hittat vid tidigare promenader).Trots att jag har "patrullerat" området i flera år, flera gånger i veckan, fylls det hela tiden på med nya plastpåsar (och allsköns annat skräp, mest plast). I går hittade som vanligt två utmärkta påsar, de duger bra till att lägga skräp i.

Den stora frågan är vad all denna plast åstadkommer med vår natur och vårt vatten? Plasten finns kvar i naturen mycket länge. Den försvinner för "ögat" men efterlämnar små mikroplastpartiklar som stannar kvar i naturen och i havet i hundratals år.

Är det okej att lämna över denna plaststinna värld till våra barn och barnbarn? Att införa en plastskatt för att få ner mängden plast i naturen tycker jag är vällovligt. Sluta klaga på plastskatten och börja plastbanta i stället!

Naturälskaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare