Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Klockrent agerande med anledning av konstaterat coronavirus, Region Gävleborg!

Det var förstås bara en tidsfråga innan coronasmittan skulle upptäckas också hos oss i Gävleborg. Därför är det så klart viktigt att de som har ansvar för att hantera situationen är förberedda, agerar professionellt och snabbt meddelar allmänheten. Just så uppträdde nu företrädarna för Region Gävleborg.

Jag följde GD:s bevakning av regionens presskonferens. Där framträdde tre allvarliga och sakligt inriktade befattningshavare, med smittskyddsläkaren i spetsen tillsammans med högsta sjukvårdschefen och infektionschefen. Full uppställning. Glasklart signalvärde. Tydlig informationsgivning.

Jag måste säga att regionledningen inger stort förtroende i en svår situation, som skrämmer många svenskar och som tyvärr lockar oseriösa aktörer att försöka plocka vad som verkar politiska poänger i ett allvarligt läge. Ni borde verkligen skämmas över er själva.

Regionledningen förtjänar beröm för vaksamhet, beredskap, insatser och informationsgivning. Ni har mitt fulla stöd och förtroende när ni agerar så här. En eloge även till den smittade personen som tydligen också gjort alla rätt och valt isolering och snabb kontakt med sjukvården.

Nöjd medborgare (och skattebetalare)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare