Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Koldioxid är en för svag växthusgas

Svar till Ove Lennström: Koldioxiden är en för svag växthusgas för att det ska bli några större ökningar av lufttemperaturen. Klimatlarmen bygger på att det blir en förstärkning via vattenånga, men hittills har vi inte sett det. Vi har fått mer koldioxid och en liten aning varmare klimat, men någon förstärkning via vattenånga inträffar inte. Det har med molnbildningen att göra.

Jag tror bara på faktiskt uppmätta temperaturer och konstaterar att ni som larmar om klimatet har haft fel hela tiden de senaste årtiondena. Det utesluter i och för sig inte att ni skulle kunna få rätt någon gång i framtiden, men hittills har det inte inträffat.

Sen är det så att öknarna krymper enligt satellitbilder och det anses bero på att mer koldioxid gör att växterna tål torka bättre när de inte behöver öppna klyvöppningarna lika mycket.

Sansad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare