Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kom gärna med goda råd men bespara mig dina pekpinnar

Replik till "Bekymrad" 30 mars: Även jag blir bekymrad – inte i första hand för att människor (enligt dig män 55 plus) rör sig utomhus utan munskydd utan för att sådana som du alltid vet bäst.

Det är väldigt mycket pekpinnar som delas ut nu om vad vi inte ska göra, inte minst från vår statsminister Stefan Löfven, men hur tror du man känner då man redan inte gör det? Man går inte på gym, reser inte till fjällen och trängs inte hemma på gatan, där det många gånger är helt folktomt.

Jag är inte trött på begränsningarna i sig i vardagen men däremot på alla pekpinnar som delas ut från dem som många gånger måste kanalisera sin rädsla.

Vad gäller munskyddsanvändande kan det ju ha flera orsaker till att de inte används. Det ska ju vara säkrast att mötas utomhus, det är relativt dyrt och det saknas information om hur länge jag till exempel kan använda ett munskydd av engångssort.

Sedan är det sopsorteringen. Har jag klart för mig ska det slängas med plasten och hamnar det på fel ställe kan det ju bli en bakteriespridare. Det blir också svårare att andas med munskydd.

Kom gärna med goda råd men spara dina pekpinnar och värderingar av din nästa.

Catarina Meurling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare