Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kommunen borde ta riskerna med cyklar i motionsspåren på allvar

Jag blir förbannad när jag läser Gävle kommuns svar och bemötande gällande insändare från motionärer angående rädslan att bli påkörd av MTB-cyklister. Man talar förstås i egen sak och försvarar beslutet att ge klartecken till mountainbike, MTB, i motionsspåren.

Det var ju inte så många år sedan det var var förbjudet att cykla i Hemlingbys motionsspår. Jag blev själv omkörd av en MTB-cyklist som kom flygande bakifrån i sexkilometers-spåret. Han dök upp helt utan förvarning och det fanns ingen möjlighet att ropa hej eller att visa hänsyn!

Gävle kommun pratar helt bort budskapet genom att raljera om att det inte går att ha separata spår för alla. Vem har bett om det? Gävle kommun tycker till och med att det skulle vara optimalt. Varför då?

Vi är rädda för att bli påkörda av MTB-åkare, vi är inte motståndare till cyklister. De som nu företräder kommunen borde ta riskerna på allvar och vara tacksamma över att frågan belyses.

Kan vi vara säkra på att företrädarna för Gävle kommun tar sitt ansvar när olyckan väl är framme? Det är bara en tidsfråga innan så sker.

Margareta

motionär som lämnat Hemlingby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare