Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kommunen gör skillnad på folk och folk trots att vi betalar lika mycket i skatt

Läste insändaren som Gävle kommun livsmiljö skrev om cykelbanorna här i Gävle. De skriver att det ska vara säkert att cykla efter våra cykelvägar. Men de ska kanske ta på sig cykelhjälmen och ge sig ut efter våra cykelvägar och försöka hålla sig två decimeter från asfaltskanten.

Det lär de ju inte lyckas med för på många ställen så växer det ut buskar till halva banan så man får väja över på fel sida av banan. Får man då möte så uppstår det genast en situation som kan bli obehaglig.

Så både kommunen och villaägare borde se över sin växtlighet efter cykelbanorna innan det sker en olycka.

Såg insändaren som handlade om cykling på väg i Åbyggeby. Jag kan förstå att cyklister cyklar efter vägen där för efter cykelvägen så är det mycket växtlighet som sträcker sig över cykelvägen samt på hösten när löven faller så blir det väldigt mycket löv på banan och det blir snorhalt Inte fasiken är kommunen ute och sopar upp löven där inte som det görs i stan.

Det ska bli intressant och se om de får till en cykelbana till norra Åbyggeby som de har lovat i många år. Det gick ju väldigt fort att göra cykelbana mellan Skidstavallen och Strömsbro hälsocentral men Gävle kommun verkar göra skillnad på folk och folk trots att vi betalar lika mycket i skatt.

Cyklist javisst men inte i Gävle kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare