Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kommunens ekonomi blöder och vi måste göra något

Svar till ”Ogenomtänkt”: Vi håller med dig om att barn inte ska flyttas i onödan, men det gäller inte bara barnen på Sörgärdet, det gäller även barnen som i dag går på förskolorna i Gårdskär och Marma.

Att flytta barn från Sörgärdet till till exempel Tallbackens förskola i Älvkarleby är, enligt oss i Älvkarlebyalliansen, en betydligt mindre förändring för barnen än att flytta dem från Gårdskär och Marma till Älvkarleby. Så vi har gjort en avvägning mellan de olika möjligheterna och landat i vad vi anser är bäst.

Vi har också en ekonomisk aspekt att ta hänsyn till. På Tallbackens förskola står helt nybyggda avdelningar tomma. Kostnaderna för dessa är högre än de på Sörgärdet och då de är nybyggda håller de sannolikt också en högre kvalitet än lokalerna på Sörgärdet.

Kommunens ekonomi blöder och vi måste göra något. Utbildningsförvaltningen prognostiserar ett underskott på cirka 15 miljoner 2020. Vi måste göra besparingar. Vi ser förslaget som både en kvalitetshöjning för barnen och en kostnadssänkning för kommunen.

Vad det gäller resandet från Älvkarleby till Gårdskär eller Marma, så är det lika långt åt andra hållet.

Moderaterna i Älvkarleby kommun

Roger Petrini

oppositionsråd och gruppledare

Monica Lindeberg

ledamot utbildningsnämnden

Anna Högberg

ledamot omsorgsnämnden

Eva Sidekrans

ledamot omsorgsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare