Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Korsningen är en dödsfälla – bygg en rondell

Angående det aktuella problemet med Skogmursvägen vid Andersberg och Höjersdal: Denna korsning har varit ett problem ända sen vi bosatte oss i Höjersdal för mer än 30 år sen, det har inte bara med busshållplatsernas placering att göra.

Man löser inte Höjersdalsbornas problem genom att ta bort hållplatsen, den är tvärtom positiv för oss som inte längre har en buss som går Murmästargatan. Varje dag ska ett stort antal fotgängare ifrån Höjersdal korsa den trafiktäta Skogmursvägen för att ta bussen till skola och arbete. Dessutom tillhör de flesta Höjersdalsbor Andersbergs hälsocentral, BVC, folktandvård och måste då korsa Skogmursvägen, liksom vid besök på apotek, bibliotek och öppna förskolan.

Inget övergångsställe, inga vägbulor, många bilister som kör för fort samt kör om bussen trots förbud, gör korsningen till en dödsfälla! Det enda rätta vore en rondell, alternativt vägbulor och övergångsställe. Pengar finns inte sägs det, men varför inte lägga andra planerade kostsamma projekt på is ett tag och i stället satsa på livräddande åtgärder?

Med vänlig hälsning

Gunilla Normark

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare