Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om akuten, Sverigedemokraterna, skatter med mera

Plus till akuten! Vi har tyvärr skaffat oss en del erfarenhet av akuten de senaste åren. Den här gången var det min fru som blev sjuk natten mellan lördag och söndag. Men hon blev givetvis omhändertagen på bästa sätt på akuten. Tack för att ni kan vara så bra trots att det måste vara tufft.

Roland Norgren

Visst ska Sverigedemokraterna få delta i diskussionerna omkring våldet i Sverige. De om några kan det här med kriminalitet med så många med kriminell bakgrund. Det partiet har dubbelt så många dömda partimedlemmar som andra partier.

SD, de kan de

Mikael Damberg och regeringen bjuder in alla partier utom SD till politiska samtal avseende bland annat gängkriminalitet. Detta på grund av att Sverigedemokraterna inte anses ha "rätt" värdegrund. Djupt beklagligt är detta då SD har över en miljon väljare. Jag undrar allvarligt om regeringen vill utestänga över en miljon väljare? Jag är mycket bekymrad över Sveriges demokrati.

Wolfen

Förstår inte varför dömda ska avtjäna sina straff i Sverige (fri bostad, mat och försök till rehab) när de ändå ska utvisas efter avtjänat straff. Sverige skulle tjäna på att utvisa genast. Det blir billigare och mer plats på fängelserna. Då får man två problem lösta samtidigt.

Reijo Göthe

Var får jag för 34,023 procent av min inkomst i Gävle kommun mot 31,753 procent i till exempel Upplandsi Väsby? Vad gör Gävle med alla mina pengar? Det vore på sin plats att Gävle kommun genomför en rejäl analys av sina ekonomiska förutsättningar som underlag till en förmodligen väldigt nödvändig omstrukturering.

Anna 1849

Svar till Å.A.: Bra skrivet av dig. På Runebergsvägen har blivit etter värre. Höga farter, "Ej genomfart" trotsas hela dagarna. Hästtransporter, båttrailers, mopedbilar som har kappkörning. Stora traktorer dundrar genom området i hög fart vid 06-tiden. Högerregeln existerar inte alls här. Och trots parkeringsförbud står det bilar parkerade på båda sidor längs gatan. Parkeringsvakter och polis är välkomna

Riskera livet för att gå ut där man bor?

Gävlebilister skärp er! Nu är det dags för er bilister i Gävle bilister att ta upp körkortsboken och lära er trafikreglerna, för det är något som ni verkligen inte kan. Ser man en buss som blinkar ut ur en hållplats på en gata där hastighetsgränsen är upp till 50 km/tim så trycker man inte på gasen utan stannar bakom bussen. Och snälla låt bli att köra era privata bilar på bussgatorna, de är till för bussar och inte för er lata bilister. Skärp er nu!

Less busschaufför

Håller helt med Lasse om hur trist det är att ogräset fått ta över hundrastgården vid Bomhus centrum. Vi var många som var överlyckliga att kommunen anlade en så fin hundrastgård men det är bedrövligt att de sedan inte bryr sig om att hålla den i användbart skick. Fast det kanske är symtomatiskt för Gävle att inte kunna förvalta och vårda det man har (det finns ju flera exempel på det).

Hundägare

Svar till Bilisten: Jag tycker du behöver byta glasögon och försöka hitta glädjen i att det arrangeras saker. Varken arrangören eller Högbo Bruk kan sätta upp skyltar som uppmanar att hålla till höger så att du kan köra om. Om du krockar, ska de som satt upp skyltarna hållas ansvariga då? Jag tror att du förstår att parkeringen inte kan lösas så som du föreslår. Jag vet att de föreningar som hanterar parkeringen har svårt att få ihop folk som det är, och parkeringarna genererar stora inkomster till deras verksamheter. Jag föreslår att du försöker andas och tar vägen över Järbo i stället.

Välj glädje

Vad är det för fel på Tommy Berger, S, som inte vill bidra med att lindra och hjälpa människor i livets slutskede? Håll ordning på finanserna så kan det byggas ett hospice för, i många fall ensamma, människor med ångest och smärta i livets slutskede.

Hoppas på L

Svar till Arg hundägare: Du som hundägare ska ha hunden till vänster om dej i kort koppel och gå på vänster sida (det gäller alla fotgängare för övrigt) så slipper du oroa dig. Jag cyklade genom Boulognern i fredags. Kom ikapp ett par med hund, de gick i bredd och när jag närmade mig tog damen ett steg åt höger så jag blev tvungen att cykla mellan dem. Det händer ofta att människor som går mitt på gångbanan eller cykelbanan tar ett steg åt höger när man signalerar. En vacker dag kommer jag säkert att cykla på någon.

Torbjörn B, cyklist för det mesta

Fråga till Olle Ljungbeck Vad är det omdömeslösa i Annie Lööfs twitter om kriminella?

Stiganders

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare