Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om apotek, plastbestick, biogas, järnväg och bensinpriset

Annons

Jag blev rekommenderad av min tandhygienist ett receptfritt preparat för mina tänder. Men expediten på sjukhuset apotek i Gävle sa att den har de inte. Jag bad henne söka om det fanns på ett annat apotek, men fick svaret "Det finns inte i Gävle." Två dagar senare gick jag in på apoteket vid Maxi Ica, där fanns det.

87 år

Bestick och tallrikar av plast behöver inte ses som engångsförbrukning om man använder dem flera gånger. Det betyder att mycket vatten och diskmedel kan sparas. Det finns numera både sop- och plastpåsar som är bättre för miljön. Mitt intryck är at man ofta medvetet eller omedvetet utser både plast och flyget som syndabockar för att avleda uppmärksamheten från andra känsliga miljöfrågor.

Claude

Biogas kan ifrågasättas eftersom det framställs av matavfall som kan vara både hälsofarligt och giftigt. Jag tycker det verkar som att man ensidigt väljer ut vissa områden och för dessa till syndabockar, till exempel flyget. Jag tycker det är skamligt och dålig stil att ge flygpassagerare dåligt samvete.

L. Gunnar

Två gånger per dygn rullar ett tåg med cirka 20 tankvagnar med flygbränsle genom centrala Gävle. Vad händer vid ett sabotage eller annan dåraktig handling? Mitt förslag är att dra järnvägen längre österut genom ett mindre känsligt område (se bilden ovan).

Gunnar Källberg

tidigare stadsplaneingenjör och bygglovshandläggare på Gävle kommun

Ni som tycker att bensinpriset är för högt, varför inte sänka farten från 120 till 100 km/tim, från 90 till 80, packa bilen rätt, ha rätt lufttryck i däcken, tömma bilen på onödig vikt med mera. Det finns hur många knep som helst. Att höra grundaren av bensinupproret säga att sänkt bensinpris inte påverkar nöjeskörningen är väl naivt.

Landsbygdsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare