Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om belysning, mat, pandemin med mera

Vill bara säga tummen upp för den fantastiskt vackra julbelysningen på Drottninggatan ner mot centralen. Hoppas den återkommer nästa jul. Skön kvällspromenad.

Kvällspromenad

"Mat i huvudet från morgon till kväll" – vad hände med dig? Den 21 augusti 2018 skrev du en insändare där du bad om hjälp för att bli fri från din ätstörning. Du skrev "I dag är jag 52 år och fått remiss till länsät och hoppas att jag kan få hjälp. Men helst av allt så skulle jag vilja komma bort på ett behandlingshem för jag tror jag behöver det.... Jag hoppas jag kan hjälpa mig själv på något sätt genom att blotta mig och skriva det här." Jag svarade dig att det finns hjälp att få och hänvisade dig till Mandokliniken. Jag skulle vilja veta vad som hänt dig sedan dess. Sökte du till Mandokliniken eller fick du hjälp på annat håll? Är du frisk?

Vad hände?

Svar till Anna Bäck: Bra att båda delarna finns, men hur tänker du vad gäller min generation, 70+? Som inte har dator eller bara en enkel mobil. Min farhåga är att allt ska bli digitalt vilket gör att vi kommer att känna oss helt åsidosatta.

Fattig pensionär

Ett i-landsproblem, ja jag vet, men stannar jag och köper en isfrappé, milkshake eller lyxshake att ha och smutta på i bilen så vill jag ju också dricka hela min dryck. Jag vill inte behöva kasta den efter lite mer än halva för att sugrören av papp blir äckligt mjuka och går sönder. Det är ju knappast så att man har sugrör i handskfacket på bilen som back up för miljöns skull... Kom på något bättre än den värdelösa papperslösningen.

Jenny

Eftersom det tydligen finns oro bland elever, föräldrar och lärare över trängseln i högstadieskolan, tänker jag så här. Det finns säkert elever som har väldigt lätt för sig i skolan och som skulle klara av distansstudier. Sen finns det elever som måste ha sin lärare och vara i skolan. Om skolan ändå inte ska stänga, kan man inte låta elever som klarar distansstudier plugga så? Genom samtal mellan lärare, elev och förälder kanske man kan komma fram till individuella lösningar och på så sätt "gallra ur" elevantalet i skolan?

Vill hjälpa till

Svar till Å. A. och "Tidigare boende på Norrbågen" 14/1: Jag kommer som sagt inte att ändra åsikt. Tydligen finns det folk som specialiserar sig på att läsa just mina insändare. Troligen för att finna angreppspunkter. Mig kommer ni ingen vart med.

Larz Gustafsson, Gävle

Svar till signaturen DDT: Du tycker att vaccinering är onödigt eftersom nya pandemier hinner komma innan vaccineringen är gjord. Är covid fake news också? Att nästan två miljoner har avlidit i världen – är det också falskt? Att omkring 10 000 i Sverige har dött är också falskt? Tom Britton, svensk matematiker, sa tidigt att antalet döda i Sverige kan bli 8 000 till 14 000 innan pandemin är över. Falskt? Lev du som vanligt. Men inte nära mig eller nära min bekantskapskrets.

Lev väl med eller utan fake news

Svar till signaturen DDT: Din insändare är lika giftig som din signatur och det är förvånande att tidningen valt att publicera den. Medan hela världen välkomnar ett så snabbt framtaget vaccin, som kan minska eländet med denna pandemi, väljer du att i stället uppmana andra att leva som vanligt och därmed fortsätta med smittspridningen in i det längsta. Att kalla covid för ett stort medialt trams borde vara straffbart. Man kan bara hoppas att din insändare är ett dumt ironiskt skämt som är oerhört opassande i dessa tider med överfulla sjukhus.

RL

Självklart ska Gävle innerstad ha ett kallbadhus. Det sticker ju ut. Och skattemedel går nog snabbt att uppbringa, liksom det gjorde till en konstfrusen isbana på Rådhustorget. Det är ju bara att senarelägga investeringar i Gävles ytterområden och landsbygd. Till exempel Hagaström som har väntat i 30 år på sin konstfrusna isbana. De kan gärna vänta i 30 år till!

lassE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare