Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om biblioteket, cyklister, corona med mera

Ett sista minuten-förslag till bibliotekets placering: Nuvarande polishus har en arkitektur som inte passar in på sin nuvarnade plats. Dylika plåtskjul är ämnade som förråd och lagerlokaler och läggs utanför tätbebyggelse. Riv denna gräsliga plåtlåda som från allra första början är misslyckad både till utseende och funktion. Uppför på dess plats det nya biblioteket, anser

Christer Enlund

Kommentar till "Cyklist och gångtrafikant": Promenera alltid på vänster sida. Cyklister och bilar åker på höger sida. Om alla gör som man ska göra så kan det aldrig bli fel. Enkelt!

Bb

Om länsstyrelsen godkänner Vattenfalls dispensansökan för att få bygga en transformatorstation på Gävles dricksvattentäkt i Valbo, kan vi i framtiden vänta oss fler lika absurda dispensansökningar: Trafikverket söker dispens för att få dra järnvägsspåret till Gävle hamn längs Nygatan. Gävle kommun söker dispens för att få bygga en förskola på Gävle återvinningscentrals område. Ett litet vindkraftsbolag söker dispens för att få sätta upp 25 enorma vindkraftverk på Gävle Strand. Endast fantasin sätter gränser.

Lars Tennemar

I helgen havererade ett vindkraftverk i Norrland. I Gävle kommun så skulle det vara bra intressant om Gävletidningarna kunde följa upp vad som har hänt med vindkraftverket, för Tyskarna skall åka till Sverige för att göra en haveriutredning

Lutfisktorparen

Jag ser numera med ovilja på Microsofts etablering här i Gävle. Kortsiktigt kanske det var en bra affär för Gävle kommun, men vilka intäkter ger detta företag löpande? Förmodligen inga. När man nu kräver extra energi och att denna anläggning ska uppföras på eller nära vår vattentäkt på Valboåsen. Det förslaget är ju helt orimligt. Det kan ju leda till enorm katastrof. Men det är väl viktigare att deras energiförsörjning är säkrad än att Gävleborna har tillgång till dricksvatten. Som vanligt så lägger man sig platt för storföretagen.

lassE

Jag tycker att man ska stänga skolorna för det kan bli en stor smittspridning. Jag vet att vi som går i skolan inte är i riskgruppen, fast tänk på dem hemma hos oss, de kan vara i riskgruppen. Och jag vet även att många föräldrar jobbar på sjukhus och kan inte stanna hemma och ta hand om sina barn. Fast om barnen blir smittade kommer föräldrarna säkert också bli smittade vilket betyder att de inte kan gå till sjukhusen alls.

Irriterad elev

Jag tycker att Naturskyddsföreningen ska jobba för att samtliga skogsägare (även bolag) ska ha avverkningsförbud mellan 1/5 och 30/6. Varför då undrar ni? Jo då föds alla skogens ungar och då är det absolut inte lämpligt med en massa maskiner i skogen som fäller träd och krossar ägg och ungar. Det ska man ju inte ens påminna om så jobba för det. Jag tycker inte bolagen ska kunna certifieras om de inte uppfyller detta krav. Det måste ju röra sig om hundratusentals fågelungar som dödas varje år. Man mår illa vid tanken. Är förvånad att inte fler reagerar på detta.

Eoq

Skulle skogsplantering vara för svårt för oerfarna svenskar? Satte själv skogsplantor i tonåren en sommar. Det var en salig blandning av deltagare. Från ett antal tonåringar till pensionärer. De flesta hade aldrig satt en planta i hela sitt liv. Efter någon timmes utbildning i både "planteringsrör" och "hacka" så var alla i fullt arbete. Har folk blivit obildbara på något sätt? Eller är det bara så att folk är för bekväma i dag för att gå upp tidigt på morgonen, åka ut i skogen och vistas i friska luften hela dagarna? Risken är nog att vi blir omkörda av "annan" arbetskraft även inom andra områden inom kort.

DDT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare