Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om bildrullar, corona, nationalsången med mera

Till dig som åkte söderut på 76:an söndagen den 14/6 i en äldre silverfärgad Volvo V40 och passerade Långbroarna 09.35 i långt över tillåten hastighet: Hur tänkte du när du i stället för att bromsa in vid fartkameran valde att köra vänstertrafik förbi kameran och genom efterföljande kurva?

Det var ren tur att det inte kom något möte och om du inte inser det själv kan vi upplysa om att ditt ansvarslösa beteende framkallade allvarlig fara för såväl dig som medtrafikanter. Vi såg att du var en herre väl uppe i medelåldern och kan därmed konstatera att man inte behöver vara nykläckt körkortsinnehavare för att bete sig som en idiot. Hoppas att kameran var inställd så att den kunde föreviga dig.

Undrande

Vi har fått brev och samtal från skolsköterskan om att vårt barn är överviktigt. Vi försöker att följa råden vi fått och ge frukt som godis i stället för sötsaker. Då blir jag riktigt arg när flickan kommer hem och säger att skolsköterskan bjuder på kakor då de ska få en spruta. Lev som du lär och som har pratat med oss om. Så klart att det inte är hela världen med en kaka men jag blir så arg när det är samma person som säger att vi inte ska ge vår flicka det. Skärpning!

Lev som ni lär, skolsköterskor

Dagligen så skrivs det om att danskarna och norrmännen och finnarna vägrar att släppa in svenskar i respektive länder på grund av covid-19. Hade det här skett under Kalle Dussins tid så hade han han seglat över sundet och bankat danskarna ner i skoskaften och till Norge hade han gått över kölen och beslagtagit alla lusekoftor. Men var är ni alla "Sverigevänner"? Sviker ni fosterlandet eller är ni enbart fega?

Svensk medborgare

Jag förstår inte de svenska politikernas kränkthet över att övriga nordiska länder har stängt sina gränser för oss. Tänk om situationen mellan Finland och Sverige hade varit det omvända, vad skulle Sveriges regering ha gjort då? Det är väl självklart att regeringen inte hade släppt finnar in i landet. Inget land i vår närhet vill ha in folk som riskerar smitta deras befolkning.

Anja

Kan miljöbejakarna redovisa ett enda projekt som varit lönsamt för såväl miljö som ekonomi? Allt ni hittills företagit er har blivit en fadäs i kubik. Redovisa nu vänligen något som har varit miljöpåverkande och lönsamt och inte drabbat skattebetalarna med onödiga kostnader.

DDT

Tänker på delar av vår nationalsång. "Du gamla du fria, du fjällhöga nord". Allemansrätten är en viktig del av denna frihet. En frihet som tidigare respekterades och som människor i vårt land värnade om. Men så är det inte i dag. Det skräpas ner något kopiöst i naturen. Man far fram och trasar sönder med olika former av fordon och färdmedel. Man skrämmer tamdjur. Det kanske måste till kraftiga inskränkningar av allemansrätten även här i vårt land. "Du tysta du glädjerika sköna" håller också på att förstöras. För i många delar av vårt land kommer skogens sus, havens brus samt naturens olika läten att tas över av parker med vinande utländska vindkraftverk. Vilken yta och ljudpåverkan har de numera stängda kärnkraftverken haft? Går Sverige inte för fort fram?

lassE

Jag blir mer och mer besviken på ökningen av rasism bland vissa kända personer. Alexander Bard fick sparken från TV 4 på grund av sitt uttalande om black lives matter-rörelsen. Jag har läst vad han skrev och det visar en riktigt ignorant person och full av fördomar. Det som berör mig mest är att han själv tillhör en utsatt minoritetsgrupp, människor som dagligen blir mobbade på grund av sin sexuella läggning. Det är patetiskt att man får uttrycka sig på detta vis och sprida hat under yttrandefrihetsfanan. Jag undrar om Alexander Bard vet att jag har stått emot och står emot dem som mobbar för någons sexuella läggning.

En kurd

Jag har i många år låtit 200 kronor extra dras av på lönen per månad i skatt. Ett belopp jag inte står och faller med. Jag lånar ut och får tillbaka 2 400 kronor till midsommar. Jag tycker det är bra. Om fler kunde låna ut minst 100 kronor varje månad kunde man bidra till samhällsekonomin, vilket kanske behövs i dag.

Medborgare

Svar till "Modern 80-talare": Om du tror att äldre rock är fri från obsceniteter med mera så bedrar du dig. Vad betyder till exempel själva termen rock'n'roll?

Larz Gustafsson, Gävle

Det börjar komma uppmaningar om att spara på vattnet vilket naturligtvis ska hörsammas. Dock blir jag fundersam över vattentaxans utformning. Jag fick i dagarna räkningen från Gästrike Vatten och där stod den fasta avgiften för 85 procent av beloppet. Då kan man undra över drivkraften till att av den anledningen minska sin vattenförbrukning.

Vattenförbrukare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare