Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om Brynäs, coronaviruset, Walk of Fame med mera

Ja inte blir jag ett dugg förvånad, Brynäs tar in tre nya tränare, bra tränare dessutom. Samtidigt får de nuvarande tränarna vara kvar. Ja om man har så mycket klirr i kassan så man inte vet vad man ska göra med pengarna så spelar det väl ingen roll.

Nu eller aldrig

Det börjar nästan bli skrattretande. Nu har regeringen med Mikael Damberg i spetsen tagit fram kopieringsapparaten igen. Den här gången när det gäller icke svenskar som gjort brott i vårt land och att de ska avtjäna sina straff i hemlandet. Jag minns så väl när det var en partiledare för SD som kom med samma förslag för cirka ett år sedan. Då sa regeringen nej! Nu är kopieringsapparaten framme igen som så många gånger förr när förslag kommit från ett visst parti. Det är bra att inte SD sagt att skolor ska stängas på grund av corona. Då hade det blivit nej igen.

Skrattretande

Det är tredje gången sen jag flyttade till Gävle som vardagslivet förändras och begränsas mycket hastigt. 1986 var det regnet från Tjernobyl, 1998 var det det stora snöovädret och nu har vi coronaviruset. Kanske har de tidigare kriserna gett oss erfarenheter som vi kan använda i dagens kris.

Gävlebo sedan 1985

Nu när bankerna kan pytsa ut miljarder till företagen med pengar från allmänheten så måste kraven för att få dessa pengar vara att aktieutdelningarna blir noll kronor. Inte ett öre ska försvinna ur bolagen på det viset, där måste Riksbanken och Finansdepartementet ha stenkoll. Inför höga böter om det sker ändå.

Finansvalpen

Jag är inte den som springer till läkare bara man är sjuk med hosta och feber. Var liggande från maj månad och sju veckor framåt i fjol. Första vecka var förjävlig. Jag fick krypa till toan och göra mina behov. Det måste ha varit coronavirus. Det går över ni alla som är oroliga.

Nisse

Walk of Fame, paradgata och liknande trams finns det skattemedel till i Gävle kommun. Men att bidra till anläggande av en konstfrusen isoval i Hagaström som är till gagn för ungdomar och friluftsliv det är en omöjlighet. För Hagaström ligger ju inte centralt i Gävle.

lassE

Hur skulle det vara om Gävle kommun skulle lägga lite omsorg på lerdikena som genomkorsar Fjärran Höjder-skogen? I dag är de faktiskt snarare flatbottnade lerdiken än gång- och cykelvägar. Decennier av snöröjning har plogat upp allt grus med lerinblandning och format effektiva vallar på båda sidor om vägarna vilket gjort att de blivit diken. Vid lågpunkter samlas effektivt smält- och regnvatten till förtret för oss som använder vägarna för att motionera eller ta oss till jobbet.

HassE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare