Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om buskörning, parkering på cykelbana, ASAP Rocky, klimatet, opinion och kungahuset

Annons

Hör upp föräldrar! Fråga era ungdomar varför de kör sina mopedbilar, mopeder och a-traktorer som idioter vid Konsum Triangeln och efter Forsbyvägen i Stigslund på kvällar och nätter! Flertalet kör långt över tillåten hastighet. Rena rama leksugan. De sladdar, åker på bakhjulen och spelar hög musik. Skulle ni uppskatta att ha det så? Skulle inte tro det. Ni som är föräldrar är ansvariga om något händer. Hoppas polisen tar tag i detta!

Trött på busåkandet

Är det bara i Sandviken som man "får" parkera bilar på cykel- och gångbanor? Bötfäll alla som kör och parkerar på cykelbanorna vid badplatserna vid Öjarens två badplatser! Kan inte vara meningen att cyklister och gångtrafikanter ska gå ute på 272:an. Sov alla på körkortsteorin?

Irriterad cyklist

Utmärkt att svensk rättvisa visar sig från sin bättre sida i ASAP Rocky-frågan (skulle vilja dra vissa paralleller med fångar i bland annat USA som sitter på konstiga grunder och såklart fallet med Annika Östberg). Räcker bra som det är.

Å. A.

Dyrka solen (men akta ditt skinn)! Alla ni som målar upp skräckscenarier och stödjer grupperingar med syfte att samla pengar i egna fickorna, är hysteriska bakåtsträvare. Redan för 15 år sedan var jag i Turkiet på semester och vi hade 40 grader plus i två veckor. Inte gjordes några kapitalinsamlingar och strejker då inte. Hela miljörörselsen bygger i grunden på avund och spel med människans litenhet, där förslagna figurer plockar oss på pengar!

Sloback

Opinion. Är det bara några bokstäver? Politiker säger att de läser och tar till sig. Här i Gävle har det varit mycket opinion kring bland annat Rörberg, Engesberg, förskolor, Näringen med flera objekt. Allmänhet och experter har uttalat sig. Men inget positivt har hänt. Det känns som om att politiker låtsas vara demokratiska. Måste opinion bestå av typ gula västar i Frankrike inkluderande våld för att en politiker ska ta till sig kritik och möjligen rätta till brister? Oftast får ju allmänhet och näringsidkare reda på galna beslut när det gått så långt att man inte kan backa från tokerierna. Fnissar ni bara åt oss och tycker vi är löjliga? Eller är det media som uppmärksammar oss på tok för sent?

lassE

För de pengar som avsätts till kungahuset, cirka 141 miljoner 2019, varav 51 procent går till familjen direkt. Alltså över 70 miljoner, för att de är född kungliga. Ge gärna mig eller någon annan den summan och tala om att vi ska ha PR-verksamhet för Sverige likt deras. Kan vi misslyckas? Möjligen då att vi är födda "fel" det vill säga ej kungliga.

Fundersam

Svar till Zakrajo Topelio: Jag har ingenting med den romersk-katolska kyrkan att göra. Jag är apostolisk pingstvän. Men jag läser Bibeln. Den är Guds ord. Jag vet vad den säger om abort. Jag kommer inte att ändra uppfattning i abortfrågan. Kvinnans rätt? Men inte barnets? Nej, det är inte överbefolkningen som är problemet utan den orättvisa fördelningen. Ve alla västerlandets egoister! Bara vi får fortsätta att njuta så spelar det ingen roll om det sker på tredje världens bekostnad. Gud sade: Föröka er och uppfyll jorden. Det står både i katolikernas bibel och min.

Larz Gustafsson, Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare