Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare. Kort sagt om bussar, elbrist med mera

Kommunen måste spara! Det första förslag som kommer upp är att dra in pensionärernas gratisresor. För 65+ are med dålig pension är dessa gratisresor en värdefull förmån. Att kunna åka handla, åka till Valbo, besöka vänner utan att betala är guld värd. Själv behöver jag inte utnyttja det, då jag har seniorkort 280 kronor i månaden. Gävle kommun tänk ett varv till, dessutom förlorar ju regionen en inkomst på åtta miljoner. Och dessa resor görs när det är lågtrafik och kräver inga extra resurser.

Pensionär

Nu är det återigen dags att straffa pensionärer, kommunen har underskott på grund av minskade skatteintäkter och vad kommer det sig av? Blev det inte så bra att bli över 100 000 innevånare i en kommun med redan hög arbetslöshet? Det kliade i fingrarna när bidragen för invandrare var höga men nu kommer notan och nu vill ni ta bort subventionerna i kollektivtrafiken för pensionärer. Tänker ni göra detsamma för bidragstagare? Det finns en gräns för vad vi tål.

Lars-Erik Eriksson

Fråga om Bauhaus till Gävlebo. Du Gävlebo vet väl att en politiker kan blåljuga hur mycket de vill. Tror du att Bauhaus ska anställa 200 stycken till en lönekostnad på cirka 110 000 000 till 120 000 000 miljoner kronor om året ? Det jag räknat på är att varje anställd kostar cirka 45 000 till 50 000 kronor i månaden i snitt. Men har det stått vid byggande av Bauhaus kan ge 200 arbetstillfällen under byggtiden då är vi närmare sanningen, men vissa människor har svårt för att skilja mellan fantasi och verklighet för att göra sig märkvärdig.

Lutfisktorparen

Statens utredningar visar att det kan komma att bli elbrist i Sverige, speciellt under vinterns kallaste dagar. Hur idiotiskt är det då inte att lägga ner ännu ett fungerande kärnkraftverk? Hur kan vårt största parti stödja Miljöpartiets ”gröna” visioner där man bygger sönder Sveriges landskap och hav med vindkraftverk som fungerar som sämst när elbehovet är som störst. Lika illa är det med snabbtågen mellan våra storstäder där stora markområden går till spillo för en ”grön” dröm. Synnerligen nu när utvecklingen av små batteridrivna flygplan ökar kraftigt. Det är bara att konstatera, Sverige har inte råd med dagens Miljöparti.

lassE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare