Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om bussförare, utvisningar, elbilar, arbetsmarknad med mera

Åkte med fyrans buss för några dagar sedan. Föraren hälsade hej och välkommen. Det händer inte så ofta. Sedan beundrade han min trevliga ring. Han var inte infödd svensk men artig och serviceinriktad. Jag åkte även buss för några månader sedan då en äldre dam klev på. Hon var 92 år, upplyste hon bussföraren (helsvensk) när han väldigt otrevligt – ja oförskämt sa "Ska du inte betala?". "Jag har dålig balans och ska bara ställa ner väskan och kassarna" svarade damen.

Så du gamle svenske bussförare, gå genast i pension eller börja på en charmkurs. Det är nog inte för sent.

Hej och välkomna

Visst är jag glad att barn som bott i HVB-hem ska hämtas hem och att familjerna ska få stöd här. Men vart ska vi föräldrar som sökt stöd hos Familjestödet ta vägen? Det är sorgligt att hjälp dras in för barn, ungdomar och föräldrar. Hjälp som kanske kan förhindra att barnen med tiden behöver ytterligare kostsam hjälp från kommunen. Vart ska en förtvivlad förälder vända sig nu?

Förtvivlad

Hur kan det komma sig att det inte går att utvisa dem som är säkerhetsrisker för Sverige, men det är okej att utvisa kvinnor och barn till Afghanistan? Enligt Migrationsverket finns det "säkra" områden i landet. Skicka ut "gubbarna" och låt kvinnor och barn stanna. Finns det inga "säkra" områden i Irak, Egypten och Ryssland?

Tanten

Replik till Göran Fransson: Vad jag påstår är att du och våra beslutande politiker inte har en susning om batteribilarnas förträfflighet. Det kan komma nya rön inom en snar framtid. Betänk vad som hände en gång i tiden med dessa förträffliga "miljövänliga" dieselbilar. Sedan har vi det här med barnarbetare vid framtagandet av material till bilbatterierna. Det verkar du inte ha något emot.

lassE

Sandviken har verkligen svikit sina unga vuxna när det kommer till arbetsmöjligheter. Har man inte en minsta fot in i ett företag genom till exempel en förälder är det nästan rent utsagt omöjligt att ens få en anställningsintervju. Hur ska vi kunna få arbetserfarenheter om vi inte får erfarenheter? Varför satsar inte kommunen på ungdomar? Vi unga vuxna symboliserar väl ändå framtiden? Inte är det ett dugg konstigt att ungdomar ger upp och flyttar till städer med bättre möjligheter till att ta sig in på arbetsmarknaden. För att sammanfatta, Sandviken gräver sin egen grav och vi behöver förändring.

Luka Kjerrman

Får kommunen inte marknadsföra Gävle gästhamn? Enligt Gästhamnsguiden, uppgifterna kommer även från Gävle kommun, hade Gävle gästhamn 376 gästnätter juni-september 2019. Det är under tio procent av möjlig beläggning. Kanske är det så att kommunen inte får marknadsföra sig eftersom de då konkurrerar med det mer privata. I det här fallet alla de som har en gästhamn i Gävleborgs län, såsom Huseliiharen, Fliskär, Furuvik, Axmar brygga etcetera. Kanske kommunen borde ta ett större grepp och marknadsföra alla gästhamnar i Gävleborgs län. För turismens skull och för investeringar av skattemedel i Gävle Gästhamn.

Lena

När man plockade bort övergångsställen varför tog man inte bort refugerna? I dag knallar folk över som om det fortfarande fanns markeringar och utsätter sig för livsfara. Till exempel S. Kungsgatan vid Willys. Det finns säkert en tanke bakom att refugerna är kvar men berätta gärna för oss. Nästa fråga gäller skolskjutsar med buss. Ska inte de ha skylten ”Skolbuss” som alla andra som kör skolbarn? Brukar se två-tre gula bussar på morgonen med enbart barn.

Z

Äntligen någon som tar klimatfrågan med sunt förnuft. Olle Ljungbeck verkar ha en mer nyanserad syn på detta med klimatfrågan. Det är klart vi ska värna om klimatet. Men börja i rätt ända för vår överlevnads skull. Titta hur det ser ut i världshaven med nersmutsning av mikroplaster och dylikt, detta är mer oroande än den globala uppvärmningen som vi ändå har svårt att göra så mycket åt. Den har kommit och gått i miljon tals år.

Massmedia kritiker ZB

Svar till Lennart Palm: Det är inte krig i Afganistan. Det säljs till och med semesterresor dit.

Bud

Apropå B.J:s insändare om att högern aldrig står på de svagastes sida: Hur kommer det då sig att S lierar sig med L, C och MP i stället för V? Det spelar nog en mindre roll i dag vem som styr. Alla har blivit maktfullkomliga i sina politiska uppdrag. Beträffande yttrandefriheten i vårt land med S i spetsen så har den varit bortblåst för länge sedan. Man behöver inte gå längre än till Region Gävleborg för att få uppleva den känslan, för att inte tala om SVT.

Massmediakritiker ZB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare