Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om corona, cyklister med mera

I dessa coronatider har pressen en märklig benägenhet att redovisa dödsfall i absoluta tal i stället för i relation till befolkningsmängd. 100 döda i Sverige är faktiskt fler än 3 200 i USA i realtion till folkmängden. Dessutom är det värdelöst att ge en siffra för en enskild dag. Rapporteringen skiljer sig från land till land och från en veckodag till en annan. Något så när riktigt blir det med ett rullande tredagarsgenomsnitt. Alltså de senaste tre dagarna dividerat med tre.

Lars Biörck

Stoppade en av de nya "cykelterroristerna" i spåret utanför Svartviksstugan. Han for fram som ett jehu och gapade och skrek att vi skulle flytta oss. Det visade sig att han hade en uppsjö av elektronik på styret: GPS, pulsmätare och annat jox. Dock saknades en så trivial sak som en ringklocka vilken man normalt använder för att signalera omkörning eller liknande när man cyklar. Kanske bör dessa högteknologiska cyklister köpa sig en ringklocka för att göra sina fina cyklar kompletta och dugliga för användning?

DDT

Återkopplar till Livsmiljö Gävles svar på fråga om det är tillåtet att cykla på Kustleden: Det är bra att veta att även om Kustleden primärt är en vandringsled är även cyklister välkomna. Jag har flera gånger sett häst och ryttare på Kustleden – är det också tillåtet?

Promenadfantasten

Återigen har snillen i Region Gävleborg visat prov på sin begåvning inom matte. Hur många räknefel kan man få göra innan man ersätts? Undra på att man går back.

GH

Svar till ”70-plussare”: Nog har väl du varit ung en gång i tiden och fört lite för mycket oväsen på allmän plats, eller misstar jag mig? Studentveckan är bara en vecka, en enda vecka, låt dem för guds skull få den veckan. Om du nu tycker att deras framfart i stan är så otroligt upprörande kan du väl vänligen stanna hemma. Vilket du borde göra i dessa covid-19-tider.

Nyexaminerad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare