Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om corona och Brynäs

Äntligen har våra politiker, både på statlig och kommunal nivå, insett att vi ska vara rädda om och ta hand om våra gamla. Det enda som är synd att det krävdes en pandemi för det. Före januari var det helt okej att få undermålig mat, 20-30 olika vårdare per vecka etcetera på våra äldreboenden. Och sen är det också intressant att nu finns det hur mycket pengar som helst att ge dem/oss som blir korttidssjuka på grund av corona eller eventuellt corona, men att utförsäkra exempelvis cancerpatienter som inte kommer upp ur sängen har inte varit något problem...

Hoppas empatin kvarstår

Hoppas Signar Mäkitalo gör slag i saken och stänger krogarna som missköter sig. De ska heller inte ha några bidrag. Tusentals människor dör då tänker vissa bara på att få in så mycket kontanter som möjligt och sen begära bidrag av skattebetalarna.

Usch säger jag bara

Svar till Maja Holmström: Det florerar en massa missvisande information om hur coronaviruset ska besegras. En desinformation måste ju vara att Gud löser alla problem. Om Gud skulle finnas, varför skulle han då låta världens befolkning plågas av detta? Varför skulle han då acceptera att folk krigar och dödar varandra? Svaret måste vara enkelt: Det finns ingen Gud!

Svenne

Vi satt hemma i köket och pratade om Brynäs. Hela familjen är galna brynäsare, vi åker 17 mil 26 gånger per säsong. Då sa jag att vi kanske ska kontakta Brynäs och höra om vi kan köpa säsongskort. Men om det inte bli något spel i vinter, hur tänker du? undrade någon. Ja då får Brynäs behålla pengarna, svarade jag. Men så kom detta med Jacob Blomqvist så nu är jag inte lika säker längre.

Nu eller aldrig

Nu Sundlöv har du chansen att ändra dig om Blomqvist. Ta nu chansen och visa att det finns lite djävlar anamma i dig. Nu när Sallinen inte blir kvar så är den platsen vikt för Blomqvist – eller? Jag hoppas att du tar ditt ansvar för oss brynäsare som vill ha Blomqvist kvar.

Karin i Sollefteå igen

Är det verkligen så att Brynäs IF ska ha så kallat coronabidrag? Vad förlorar de? Deras säsong var ju över. Men det gäller tydligen att passa på. Spelare med lika höga månadslöner som en fattigpensionärs årslön, plus föreningens direktörer och chefer av alla de slag, de kan väl vad jag förstår jobba vidare utan större påverkan. Lägg pengarna där de kan göra mest nytta för att samhället ska ha en chans att överleva.

Så kallad fattigpensionär

Björkenwall och Ungersson får högsta betyg för sin insändare om våra politikers brist på visioner och deras nedmontering av allt som är viktigt för välfärden. Och där staten måste ha huvudansvaret. Privatisering är enbart av ondo i dessa sammanhang. Vi kan bara ta avskaffandet av allmän värnplikt. I den ingick bland annat sjukvårdsutbildning på speciella enheter. Och varje år återkom olika åldersgrupper till repetitionsövningar. Vilken extra tillgång hade dessa inte varit i dag. Men förmodligen kommer marknadskrafter och vinstintressen att återigen segra om och när detta hemska virus besegrats. Våra politiker är för mycket styrda av näringslivet.

lassE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare