Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om corona och vindkraft

Har noterat att toalettpapper hamstrats något alldeles förskräckligt på senare tid. Detta måste ha att göra med dålig kunskap, faktainsamling från fake news-håll, samt en utbredd kollektiv noja. Om folk går bananas nu vid en pandemi, som med största sannolikhet inte kommer att radera ut pappersbruken, vad sjutton skulle då hända vid ett större krigsutbrott eller förödande naturkatastrof? Hamstra hushållspapper också? Nej jag råder er att inhämta fakta, och inte vara sådana egoister som bara ska ha allt själva, utan tänk på medmänniskorna också. Eller planerar vissa att kursa papper på Tradera för överpriser sedan för att tjäna en hacka?

Observer 1

Nu visar vissa vad de har innanför pannbenet när de kommenterar de dödsfall som skett bland de utlandsfödda på grund av coronaviruset. Dessa har tydligen inte anpassat sig i det här landet! Hur kan de då komma sig att även infödda personer blir smittade och dör? Nu tror ju inte jag att mitt inlägg ändrar något för dem som skriver på dessa sidor på Facebook. De läser nog inte vanliga tidningar och nyheter utan håller sig till inläggen där det finns likasinnade.

Ingen som helst tvekan på vem ni röstar på!

Slopa skolplikten för att rädda liv. Riskgrupper ska hålla sig hemma, säger Anders Tegnell. Vi ska alla se till att de inte blir smittade. Jag, en ensamstående mamma i riskgruppen, lyder och stannar hemma. Handlar mat på nätet, träffar inte vänner men tvingas samtidigt skicka mina små barn till skolan dag efter dag. Barnen kanske inte blir svårt sjuka (om vi har tur). Men om de smittar mig är risken stor att jag dör. Resten av världen stänger skolor och samhällen för att rädda så många liv som möjligt. Här i Sverige fortsätter livet som vanligt. Om du nu inte har otur och dör.

Orolig mamma

Svar till "Kassörskan": Mycket bra skrivet. Tycker synd om er som hela tiden är utsatta! Och "dumma" kunder på det med. Bara det att säga att detta är bluff, när människor dör varje dag!

Kassörskan är utsatt

Det är dags att ändra dagens föråldrade förbud för privatpersoner att framställa etanol i hemmet. Det handlar inte om svartkonst eller något konstigt. Metoderna har varit kända i tusentals år och i de flesta kulturer är framställningen av etanol folkligt och del av djupt rotade kulturella traditioner. Vad vore Italien utan Grappa eller Balkan utan traditionellt brännvin framställt av plommon? Nu vill vi se snabba åtgärder från politikerna för att ge folket möjlighet att själv tillverka sin handsprit utan att riskera böter och fängelse.

Biggles

Ryssland är exceptionellt! Trots gränsen med Kina har så få drabbats av coronavirus. Influensaepidemi, coronapandemi är en sak men hysteri kring detta är en annan sak. När och hur började allt som händer i världen just nu? Vilka är intresserade av att försvaga länder, oroa och förvirra dess medborgare? I sviterna av infektioner dör varje år två miljoner människor (källa: Läkare utan gränser). Krig, brist på vård, mat, rent vatten och vaccinering är orsaken till att var femte sekund dör ett barn. Stefan Löfven uppmanar alla om uppoffringar för vårt land. Jag undrar om svenska politiker är medvetna att ”land” betydde gränser, lagar, regler, seder, kultur, utbildning, medborgarnas trygghet.

Ewa Sandin

Mer läsning om coronaviruset

Svar till Palle Nielsen: Där du bor finns 15 ´vindkraftverk som du endast ser lite av ovanför trädtopparna och där ljus och ljud är skyddat av skogen Jämför inte detta med 40 vindkraftverk som är världens högsta, nästa lika höga som Eiffeltornet. Där infraljudet av vingarna når så långt som 20 kilometer. Vi är inte emot vindkraftverk men anser att man kan bygga dessa stora vindkraftverk längre ut i havet.

Marian

Du Eva Älander, det är något skumt med att beslut om vindkraftverken utanför Iggön måste tas i coronatider. Hur mycket har våra styrande politiker lovat i förtid? Hur mycket har de bundit upp sig? Kan man skjuta upp OS, EM, VM och andra stora arrangemang så kan lilla Gävles politiker skjuta upp sitt beslut om vindkraftverken i ett år. Din motivering att detta inte går med demokratin som motivation luktar bindande uppgörelse under täcket med vindkraftsbolagen. Detta är inte demokrati, det är ett fruktansvärt exempel på envåldshärskande!

lassE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare