Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om corona, pensioner med mera

På grund av covid-19 så måste vissa stanna hemma i karantän för att inte bli sjuka. Men i Sverige så har de bestämt sig för att låta ”alla” skolor vara öppna. Jag förstår att det är bra att man försöker vara lugn och bara försöka vara normal men det funkar inte längre! Barnen som fortfarande går till skolan kan inte bli sjuka men de kan bära viruset och sedan smitta andra. Det innebär att fler riskerar att dö.

Arg elev

Varför skyddar man inte gamla på äldreboenden? Eller de som har hemtjänst? Personalen måste ha munskydd, visir och handskar vid kontakt med kunden. Det gäller att inte smitta dem som ni ska ta hand om.

Äldre har rätt att leva

Signar Mäktalo tycker att alla som jobbar inom äldreomsorgen är nyckelpersoner och borde provtas för covid-19 vid förkylningssymtom. Självklart borde hela den yrkesgruppen provtas. Yrkesgruppen som arbetar med frihetsberövade personer i fängelse, häkte och förvar borde ju också vara nyckelpersoner kan man tycka.

MIM

Ett flertal elever och vårdnadshavare i Hedesunda, känner en stor oro eftersom eleverna bussas in till Gävle och Nynässkolan för undervisning i moderna språk där elever från fem skolor deltar. Vårdnadshavarna har haft en dialog med biträdande rektor kring barnen och deras oro kring covid-19, men fått till svar att skolplikt gäller. Vårdnadshavarna och barnen har önskat distans- eller fjärrundervisning.

Orolig förälder

Daniel Olsson, S, jag förstår inte, du vill stödja bygget av en transformatorstation ovanpå en vattentäkt med risk för läckage samtidigt som företagare tvingas lämna marken på en vattentäkt där de har sina verksamheter och levebröd i Valbo! Där risken för miljöförstöring är mindre. Tänk ett varv till.

Torbjörn B

Regeringen är klok – inget ekonomiskt stöd till företag som delar ut återbäring/vinst till aktieägare om de sökt krisstöd för sin fortlevnad. Lysande! Är dessa välbetalda chefer så korkade att de tror på att äta kakan och ha den kvar? Det är skattepengar de vill åt. Kräv återbetalning av företag som redan fått stöd. Solidaritet, jämlikhet! Någon på högersidan däremot? Självklart, vad annars?

Å. A.

Andra grupper i samhället har fått ekonomiskt stöd i olika former. Men pensionärerna ska hålla sig undan, inte träffa barn, barnbarn eller vänner. De kraven har vi levt upp till som grupp. Som tack för de uppoffringarna ska vi nu belönas med sänkta pensioner. De svagaste i vår grupp har samhället inte ens kunnat skydda mot coronapandemin. Och de som företräder oss i politiken bara nickar å bockar. Visst blir vi stöttade!

Eller hur?

Snälla ni som har ansvaret för Skidstavallen, informera alla föräldrar som går i spåren med barnvagnar att ta med sig snorpappren hem. I måndags 4/5, låg ett snorpapper mitt i spåret, den 7/5 låg två nya snorpapper på ett annat ställe i spåret. Jag har aldrig sett skräp i Skidstavallen förut. Men jag är rädd för att föräldrar utan vanligt hyfs inte vill ta ansvar för att inte skräpa ner i skogen.

EJ

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare