Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om corona, studenten med mera

Jag arbetar som undersköterska på covid-Iva/intensiven på Gävle sjukhus. Jag blir otroligt glad, tacksam och rörd över engagemanget från företag och privatpersoner som bjuder oss på matportioner, kanelbullar, tårta och drycker. Häromdagen var det även fina blommor. Det betyder mycket under rådande omständigheter! Så ett stort tack till alla berörda.

Tacksam

Pratade med en person som arbetar på ett äldreboende här i Gävle. Hen berättade att de varken har tillgång till förkläde, munskydd eller handsprit. Ett tvättställ med tvål och vatten finns i korridoren. Personalen sköter sina kunder, omvårdnad, hygien och alla vårdsysslor och går sedan till köket för att laga mat och sköta övriga kökssysslor. Jag vill inte tro att det är sant men när jag såg oron och ledsamheten i hennes ögon förstår jag att det var dagens sanning.

Orolig anhörig

Coronaviruset ger verkligen belägg för en sak: Människan är en dumbom. Nåja, väldigt många i alla fall. För det man ser eller inte känner av det är inte farligt. Skulle exempelvis viruset visa sig i form av ett moln kring den smittade eller lukta farligt illa – hur skulle då dumbommarna bete sig? Jo, de skulle förmodligen hålla avstånd och visa försiktighet.

lassE

Jag passerade i tisdags förbi Valbo Köpcentrum, parkeringen var full av bilar. Var samtliga som var där icke läskunniga och hade ingen av dem TV eller Facebook? För oss som arbetar inom vården känns det som ett svek , när vi kämpar varje dag för att rädda människors liv. Måste man handla och utsätta sig för smittorisk? Stanna hemma, man kan handla via nätet.

Sjuksköterska

Hur tänker ni på Utbildning Gävle? Studenterna får inte ens träffas över klasserna, och som det är nu inte ens sin egen klass. Men i grundskolorna är det precis som vanligt. Läste i tidningen om att det inte ska bli något utspring för studenterna, men att niorna eventuellt skulle få en gemensam lunch med parallellklasserna. Vet ni ens hur många nior det finns på en skola? Jag vet, de är många. Hur tänker ni där? Varför är det så olika på gymnasieskolorna och grundskolorna?

???

Tänk efter, det måste trots allt vara härligt för dig att efter så många år av kunskapsinhämtande kunna fira alla dessa år med ett avslut. Ett avslut som i år ser annorlunda ut. Du kan fira detta på ett värdigt sett utan en massa fester, kryssningar, baler, dyra kläder, mottagning hos föräldrarna, förväntade presenter med mera. Det har varit många föräldrar som förr egentligen inte hade råd att ordna allt detta för sin tonåring, men fallit för trycket. Hoppas att det efter detta år det kan bli en mer nyanserad studentavlutning.

Nya tider

Bäste ledarskribent Csaba Bene Perlenberg! Jag vet inte om du var ironisk eller på fullt allvar menade, att inrikesminister Damberg skällde på Gävleborna. Klart är att du och jag uppfattade artikeln olika, vilket är vanligt, men ur min synpunkt framställde du Damberg i onödigt negativ dager, medan jag tog det som en påminnelse om att fortsätta vara restriktiva i våra sociala möten. Vem vet, han hinner kanske med annat också.

Bag

Hur kommer det sig att det i GD alltid står "Kuggören-Örskär SV 10-15m/sek" när det inte stämmer? Temperatur redovisas varje dag med aktuella värden dock inte kustväder.

Båtmänniska

Svar direkt: Tack för att du påpekar detta. Så ska det givetvis inte vara. Vi har påtalat felet till leverantören av våra vädersidor.

Katarina Ekspong

chefredaktör

Svar till "Studenten 1995": Alla som har en avvikande uppfattning är bittra. Märklig inställning. Dessutom lyser hatet mot oss äldre igenom. Trist och tragiskt.

Larz Gustafsson, Gävle

Svar till "Nettan": Håller med dig om mycket men när det gäller Nygatan så den skyltad cykelbana. Det finns till och med cykelställ där, vilket väldigt många inte har fattat. Gående ska hålla sej på trottoarerna, det finns ingen anledning för gående att lämna trottoarerna för att gå där. Samma sak för cyklister, ge fan i gångbanor, på Stortorget får man cykla, men i gåfart. Mopedister har absolut inget där att göra!

Torbjörn B

cyklist för det mesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare