Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om corona, studenter med mera

Svar till signaturen ”Nettan”: Jag står inte upp för fylla och ölburkskastning, Jag ställer mig bakom studenternas möjlighet att få fira en värdig avslutning med mösspåtagning och utspring i vit klänning eller kostym. Jag ställer det utom rimliga tvivel att man går ett helt gymnasieprogram enbart för att få bete sig illa en dag. Det är dessutom min fasta övertygelse att våra gymnasierektorer i samråd med avgångseleverna och en gnutta fantasi kan göra detta till en vacker, värdig och unik studentavslutning även i dessa tider.

CH

Svar till "Nettan" och "Rogero": Tack för era insändare, ni uttrycker precis det jag också tycker. Jag har aldrig tyckt om ”studenternas” framfart i Boulognerskogen med flera ställen. Skränande alkoholpåverkade ungdomar hör definitivt inte hemma i dessa covid-19-tider.

70-plussare

Öppet brev till Statsminister Stefan Löfven: Nu finns coronavirus som drabbar hela värden. Den stänger ner människans livsutrymme. Hur förberedd är vi om okända virus härjar i datavärlden? Om bankerna blir tvungna att stänga ner datasystemen för att inte okontrollerade virus ska spridas och orsaka haveri i systemet: Våra bankkort kommer att vara i karantän, kontanterna är inlåsta i bankomater och experterna förklarar att viruset är helt okänt och det kan dröja länge innan angreppet kan neutraliseras. Sveriges beredskap för corona var dålig, undrar hur beredskapen för det okända dataviruset är. Uttrycket ”såg det inte komma” går inte hem en gång till.

Virus o virus

Jag tror inte signaturen ”Tänk efter” inser ironin i sitt val av signatur då hen förordar nedstängning av Stockholm och uppenbarligen inte har förstått konsekvenser av olika sätt att hantera att hantera covid-19. Till och med Sverigedemokraterna som var snabbt ute att förorda skolstängningar har sedan haft vett att inse att det skulle vara fel väg. Så, kära ”Tänk efter”, tänk efter!

Tänk till, men klokt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare