Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om coronaepidemin

Funderar ibland om det finns 70-plussare i landet som är helt ensamma utan någon släkting, granne, vän eller hemtjänst, som ingen ser just nu. Finns de och i så fall, hur hittar vi dem?

Var är ni?

Vi 70+ tycks ha hamnat i fokus riktigt ordentligt. Det har tydligen blivit ett folknöje att sitta på bilparkeringarna utanför matvaruaffärerna och kommentera åldern på vissa kunder, i alla fall de som ser ut att ha några år på nacken. Jag upplevde det själv härom dagen när jag skulle handla. En ung butiksanställd tvärvände när hon fick se mig, gick in på lagret och kikade i dörrspringan tills jag passerat. Det går verkligen inte att missta sig på vad chefen har sagt till sina anställda. Man frågar sig, är hon rädd för mig eller är hon rädd om mig? Vad gäller egentligen?

Drakula

I Åmål har kommunen beslutat att ställplatserna för husbilar ska vara kostnadsfria under 2020 för att gynna den lokala handeln och restaurangerna i denna tråkiga coronatid. Hoppas att Gävle tar efter, husbilsresenärer handlar nästan alltid lokalt, äter ute och njuter av det staden har att erbjuda. Gävle kommun, se och lär! Hjälp våra lokala företagare och erbjud även två timmars fri parkering i centrum.

Husbil

När både Danmark och Norge släpper på sina restriktioner så måste Sverige stänga gränserna till dessa länder annars är slaget förlorat mot coronan.

En av alla experter

I England bränner man ner 5 G-master bara för att man tror att det är just dessa som orsakar coronapandemin. I Sydkorea säger man att det var just den oerhört effektiva utbyggnaden av 5 G som gjorde att coronapandemin kunde bromsas upp så effektivt i det teknologiskt tätbefolkade landet. Ett-noll till Sydkorea mot England i den här landskampen I alla fall.

Siffernisse

Ebba Busch, KD, gör partipolitik av döda på äldreboenden och anklagar Socialdemokraterna för att ha ”svikit de äldre på äldreboenden”. Missriktad kritik med tanke på att det är kommuner som ansvarar för äldreboenden och deras väl och ve. Dessutom, i Stockholm där många äldreboenden har drabbats av smitta är det KD-politiker som leder äldrenämnden som ansvarar för äldreboendena. Snacka om att göra självmål.

Betraktaren

Författaren och journalisten Po Tidholm presenterade nyligen ett förslag: "Kan vi inte höja lönerna för sjuksköterskor och undersköterskor under krisen? Och sedan, när det är över, så sänker vi den inte.” En mycket bra idé. Med tanke på att det finns så många överbetalda figurer, vore det väl inte omöjligt. Vad säger Tommy Berger i Region Gävleborg och riksdagsman Lars Beckman om förslaget?

Gärdeman

De restauranger som inte följer myndigheternas anvisningar angående trängsel ska omgående stängas. Går de därmed i konkurs så ska de inte räkna med att få hjälp från pappa staten.

Skattebetalare

Hur tänker ansvariga på Friskis & Svettis när man endast kan frysa sitt träningskort genom att gå in till receptionen när jag som +70 sitter i karantän?

Fattig 70+

Jag stod häromdagen i kassakön i en livsmedelsbutik. Där finns tydliga markeringar och skyltar om att hålla avstånd. Jag är väldigt noga med detta men bakom mig står en mor med en dotter väldigt nära mig, och dottern påpekar detta men mamman skrattar åt henne. Förstår inte vad som är roligt? Varför struntar vissa människor reglerna? Vi kommer aldrig att få stopp på smittspridningen om det fortsätter så här.

En som följer rekommendationerna

Svar till Bussåkande omsorgspersonal: Mycket bra skrivet! Jag reflekterade själv många gånger över detta, långt innan coronaviruset kom. Ibland packades även bussarna från Sätra fulla. Själv har jag klaustrofobi och blir vid sådana tillfällen tvungen att stiga av och ta nästa buss.

Larz Gustafsson, Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare