Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om coronakrisen, Gävle Energi med mera

Tack till Maj Monczak för din insändare den 26 mars. Den rörde vid strängar inom mig. Det är så sant! Många är vi som ber till Gud för vårt land. Jag ber därför att jag vet att Gud hör bön. Jag ber för att jag vet att Gud, som svar på bön, både kan och vill hjälpa vårt land och varje liten människa, även mig.

Madeléne Edberg i Ockelbo

Var och handlade matvaror till min pappa som är 80 år. Döm om min förvåning när jag i butikerna möter flera 70-plussare shoppande för fullt. Inte nog med det, hela familjer med barn ränner runt i butikerna. Har corona helt gått Gävleborna förbi eller är de odödliga? Gävlebor verkar vara ett folk som står över allt och alla. Grattis, fortsätt så så kommer allt att bli bra.

Förundrad

Folk har munskydd och tror att dom ska slippa viruset. Det är luftburet. Tänk om. Är man frisk så är man. Det drabbar oftast dem som har en sjukdom i kroppen och därmed mottagligare än andra.

Nisse

Du som skrev att corona kom in på äldreboenden huvudsakligen genom anhöriga och obehöriga: Hur vet du det så bestämt? Läste en artikel i Expressen dag där Attendo säger att det i huvudsak är de anställda själva som fört in smittan. Jag säger inte att du har fel, men jag tror lika gärna på att det är som Attendo säger. Nu tror ju experterna att det smittar tidigare än man trott, så då kan det ju mycket väl stämma. Så skyll inte allt på de anhöriga. Och nej, jag har ingen anhörig på äldreboende och har inte besökt ett sånt på 13 år ifall du undrar.

Peter

Tröttsamt att läsa allt gnäll om Gävle Energi och deras varmluft. De bestämmer själva över sin verksamhet. Ni som klagar, ta och gör något radikalt för den som sover där, erbjud honom ett rum eller en bädd, ni kan gå ihop alla som gnäller så kan han få sova och få frukost på lite olika ställen.

Gnäll inte, gör något själva

Som arbetande i huset bredvid det omtalade varmluftsutblåset, från klockslag som 03 på morgonen, så har jag följt detta drama med egna ögon. Jag, som inte ens är socialistiskt lagd, har funderat på varför Gävle Energi (kommunen) inte till exempel bygger ett litet härbärge som värms upp av det här varma utblåset. I stället vänder man på det så att det går rakt upp i himlen. Jag förstår att man inte vill ha sovsäckar längs hela väggen. Men lös det värdigt i så fall. Bygg en sovsal som värms upp av utblåset. Utrymme finns, men inte viljan.

Erik Forsgren, lokförare

Varför slängs det så många fulla hundbajspåsar i skogen? Snälla, sluta genast upp med det! Låt hellre hunden bajsa i skogen än att först plocka upp skiten och sen slänga påsen i skogen. Det är riktigt vidrigt att plocka upp dessa påsar.

Naturälskaren

Svar till Lars Gustafson: Frid, Lars! "Blott en dag" är en underbar psalm. Den aktualiserades den 3/4 i samband med min mors begravning. Jag har emellertid aldrig sett den som en sorgepsalm, utan precis som du upplever jag den som ett glädjebudskap. Nu kan det ju också vara därför den förekommer i samband med just begravningar; för att skänka tröst. Fint att du valde att citera den. Dess budskap väger tyngre än alla coronaprognoser i världen. Allt gott från Gävle!

Larz Gustafsson, Gävle

Finns det inga vettiga politiker i Gävle som kan sätta stopp för Miljöpartiets vettlösa dyrbara satsning på Näringen? Det ska inte finnas en möjlighet i världen att staten kan medfinansiera detta bostadsområde med tanke på hur dyr notan blir för coronaviruset. Om detta projekt genomförs, säg inom de närmaste tio åren, så kommer det att bli vi skattebetalare i Gävle kommun som får stå för hela räkningen. Snälla rara Gävlepolitiker, stoppa detta vansinniga projekt och bygg bostadsområdet någon annanstans.

lassE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare