Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om coronasmitta, vindkraft med mera

Tack travet för att ni håller igång vår sport. Hörde att en travtävling berör 2 cirka 200 personer. Utan publik lär det väl inte vara så stor smittorisk på så stor yta. Dessutom kan man läsa att de tjejerna och killarna byter om i sina bilar. Tur för all media att ha någon livesport att sända och meddela.

Mats S.

Jag är ofta ute och går, nu mest i Södra Bomhus och plockar alltid skräp i samband med mina promenader. Det finns hur mycket som helst och det tar visst aldrig slut. En dag fick jag se något som jag inte trodde var sant, nära parkeringen vid skidbacken. Vid gång- och cykelvägen finns en bom och i en stolpe vid den stack det upp svart plast. Någon hade stoppat ner flera hundbajspåsar med innehåll! Lyckades fiska upp två stycken, som jag slängde i en skräpkorg en liten bit därifrån. Hur tänker den/de som lägger påsarna där? Hoppas att den/de läser detta och skäms, samt viktigast av allt, ändrar sitt beteende.

Ploggaren

Vårt kurdiska folk firar den härliga festen för Newroz den 21 mars varje år, en fest som våra förfäder har firat i tusentals år. En dag som symboliserar befrielse och frigörelse och segern för krafterna för gott och ljus över krafterna för orättvisa och mörker förutom att det är den "nya dagen" och början på det kurdiska året. Firandet av denna helgdag i Kurdistan, vårt hemland, täcks av glädje. Så piroz piroz, alltså grattis grattis!

En kurd

När man läser Miljöpartiets lokala förespråkares syn på vårt kustland och dessa enorma vindkraftsparker som de vill ge tillstånd till så skulle jag vilja säga att om andra länder vill ha sådana verk så ska de ligga vid deras kuster. Vi har ingen skyldighet att upplåta mark till dem när det dessutom inte går att sia om framtida påverkan på all sorts djur- och växtliv. Lika osäkert som kärnkraftens eventuella framtida påverkan. Nej, här handlar det om lokala miljöpolitikers prestige, inget annat. Jag hoppas verkligen att Socialdemokraterna besinnar sig.

lassE

Svar till "En av alla": Alla är inte duktiga. Själv struntar jag fullständigt i viruset och lever som jag alltid gjort. Positivt tänkande är en bluff.

Larz Gustafsson, Gävle

Hemtjänsten har i sitt arbete nära kontakt med äldre och sjuka personer.De gamla utgör en speciell riskgrupp vid smitta av coronavirus och har rekommenderats att hålla sig isolerade i möjligaste mån. Inom hemtjänsten arbetar många yngre människor. I Sydeuropa har unga personer konstaterats bära på coronasmitta utan att själva vara sjuka. Vilka åtgärder vidtar hemtjänsten för för att skydda äldre från att smittas?

Orolig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare