Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om coronaviruset, Brynäs och elvägen

Såg sändningen från Tallmon med intervjun av Lena Isokevälä. En fråga som reportern inte ställde var hur två patienter som legat på sina respektive rum kunde smittats. Pågår det en smittspårning? Eller finns det en/eller några smittbärare?

Hjalmar

Svar till Leg ssk 21/3: Företagen varslar personal för att de inte får några kunder, alltså inkomster. Utan inkomster kan de inte betala ut löner. Butiker och restauranger är tomma på folk. Det kommer inte in pengar! Hotellen har inga gäster. Utbildningsföretagens kurser blir inställda. Tillverkande företag får inga leveranser på grund av stängda gränser. Jag skulle kunna fortsätta rabbla upp exempel och orsaker. Att personalen blir sjuk är nog det minsta problemet i sammanhanget. Fortsätter det här länge kommer många att bli arbetslösa och företag gå i konkurs.

Ekonom

Nu hyllas sjukvårdspersonal för sina insatser mot coronaviruset. Jag hoppas att även regeringen tar fasta på deras insatser och att det innebär att vårdpersonalen får rejäla lönelyft framöver. Och att vi inte hamnar i samma scenario för sjukvården som varit i så många år tidigare med sammanslagningar och neddragningar. Allt i kostnadseffektivitetens anda.

lassE

I Riksdagen så sitter det ett parti som har kraft, ork och som inte lyssnar på självutnämnda experter, nämligen sossarna. De andra partierna spelar andra fiolen eller rättare sagt de spelar inte alls. Inte ett ljud från SD om att det i huvudsak var svenska turister som hade kommit hem från Italien som spred smittan, inte ett ljud från M och KD om att sänka skatterna. Jo förresten, M:s ekonomisk-politiska talesperson Svantesson ville ta bort flygskatten. Man häpnar.

Borgerlig sympatisör

På Brynäs forum håller de hela tiden på att ha åsikter om olika spelare. Med all respekt för er, så ni kan väl ändå inte vara Brynäsfans som hela dagarna ägnar er åt att såga den ena spelaren efter den andra och deras löner. Jag vill avsluta med att tacka Brynäs support för ett alldeles perfekt utfört arbete på ståplats. Lite tystare från början men ni arbetade er sakta men säkert framåt. Kanon på slutet och inte minst mycket lugnare tycker jag. Jag vet inte vad som hänt men något är det som gjort att det är en sådan glädje på hemmastå.

Nu eller aldrig

Nu rivs elvägen. Vad har den kostat? Och vad får vi tillbaka? Vad har den kostat Sandvikens kommun, Sandviken Energi och Region Gävleborg? Vad får vi tillbaka? För det är väl så att vi säljer den på rot så köparen står för alla kostnader och återställning av platsen.

Skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare