Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om coronaviruset, sjukvård, Valls Hage med mera

Enligt media så är de flesta smittobärare i Sverige skidåkare som vistats i norra Italien och åkt slalom från alptopp till alptopp, alltså "infödda svenskar". Tänk er om smittan kom från Afrika, Syrien, Iran eller Irak, vilket liv det skulle vara på SD och andra partier som M och KD: Men nu råder det total tystnad från dessa och det bevisar bara vad de partierna anser: "Sätt dit muslimerna, allt är deras fel." Att inte alla skidåkare från Italien blev satta i karantän i två veckor var en stor tabbe som myndigheterna gjorde.

Infödd svensk

Paniken i butiken. Jag har en uppfattning att dagens virus är orsak till en vårdkris. Men människors rädsla och egoism tenderar att göra det även till en livsmedelskris. För man hamstrar väl inte under mottot en för alla., alla för en. Utan det är väl snarare rädda sig den som kan.

lassE

Jag tycker inte att kineserna ska ironisera över de svenska myndigheternas insatser mot coronaviruset. Hade dom varit bättre på virusbekämpning så kanske vi hade sluppit att få eländet hit.

LH

Sluta ta alla produkter på affärena! Tänk på de äldre och barnfamiljer och andra människor. Om ni inte behöver toalettpapper låt någon annan få. Och Alvedon hjälper inte mot corona. Ta reda på fakta innan ni hamstrar.

Kj

Ingen har tid med någonting just nu, alla hamstrar toapapper! Varför, undrar en icke medicinskt kunnig. Corona ger väl inte diarré? Och skulle toapappret ta slut går väl inte världen under, eller? Man får väl göra som förr; skrynkla till lite tidningspapper eller så får man väl ta hårfönen.

Kusin Ewa från landet

Läser om kommunens värdering av Rörbergs flygplats i samband med erbjudandet till försvaret om köp. "Ett läge med 60 min till Arlanda", säger planeringschef Lars Wedlin. Hur kommer man lagligt till Arlanda från Rörberg på 60 minuter? Med flyg! Men är inte flygplatsen nedlagd?

Bernt Hörnell, Rörberg

Vill berömma sjukvårdspersonalen på akuten i Gävle och den fantastiska personalen inklusive elever på avdelning KAVA. Omsorgstagande, vårdande och kompetenta. Trots stor arbetsbelastning var de alltid glada och positiva. Jag fick den äran att bli behandlad av dem under två dygn 12-14 mars.

Patient MH sal 11

Det finns en sak som jag vill ha fram och det är ett stort tack till er grabbar och tjejer i Brynäs support. Ni har varit grymma, inte ett könsord har jag hört från klacken. Det är så det ska vara. Lite tystare från början men grymt bra på slutet.

Nu eller aldrig

Hämtade två fordon i fredags morse som kom från Finland till Stockholm. Sonen körde ner mej, vågar tusan ta tåget. Coronasmitta du vet! Ska göra samma i morgon bitti vågar fortfarande inte ta tåget! Inte många bilar på E4 trots fredag med fint väder och instundande helgledighet med många saker att köpa och besöka. Någon skrattar åt oss och åt alla dessa beslutsfattare. Hos ett statligt verk står att läsa: ”Om du hostar anmäl dig till receptionen!” Där får man väl ingen hjälp? Trevlig fortsättning på en feg, förvirrad värld!

Sloback

Replik till "Nät-trött": Inte är det bara Facebook som har fördummat folk. Det har också bevisats hur extremt mycket fritid folk egentligen har som kallar sig "stressade".

DDT

Varje timme, varje dag går det ut om corona. Nu har nog nästan hela jordens befolkning gått under så nu kan de sluta sända, det finns inga kvar som lyssnar. Det här är ju bara löjligt, en sjukdom som har blåsits upp till sådana proportioner att man snart tror att dödligheten når 100 procent. Hur många sjukdomar mer eller mindre farliga är runt oss hela året Många av dem skulle vi lätt kunna bota, men gör det inte. Men corona blåses upp enormt. Varför? Vi har många större problem på jorden än denna löjeväckande händelse. Nej tänk efter och använd förnuftet.

69-årig pensionär men med hjärnan i behåll 

Vilket uppsving i Valls Hage! Måste berömma de inblandade i upprustningen av arboretumet Valls Hage. Så fint det blir och vad roligt att det satsas på vår stads naturvärden! Snart saknas bara den där önskade gångbron från sjukhusområdet så att många fler kan njuta skogsluft i sina lungor. Bra gjort!

Madde Markström

Bra skrivet Lennart Palm, jag håller med dig till 100 procent, det behövs kraftfullare tag mot buset. Jag tycker också det är viktigare än paradgata med, vad jag förstår bilder på kända Gävlebor bakom glas. Ska det bli med dem som med busskurerna? Glaskross? Gör som Lennart Palm föreslår, krossa buset.

Bort med buset

De webbkameror på nätet, som visar miljöer från Gävle är inte mycket av PR för kommunen. En kamera visar en bild på en öde flygplats och en annan visar en byggnadsställning i märklig vinkel. Det ger inget vidare gott intryck av vad Gävle har att erbjuda och blir en torftig "reklam" för kommunen. Det saknas tydligen ambitioner att visa tilltalande vyer över staden, som kan locka folk utifrån. Var finns stoltheten och lokalpatriotismen?

AE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare