Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om covid -19, cyklister med mera

Det är märkligt hur korkat man presenterar covid-19-statistiken. När man inte presenteras hur många som har testas för covid-19 så säger antal nya fall inget. Det är som om en svampplockare hittar tio svampar på en dag, nästa dag skickar man ut 50 svampplockare och då skulle göra det till en rubrik att antal funna svampar är numera 500 svampar på en dag. Så gör man när man utökar antal tester för covid-19 och finner fler smittade utan att tala om antal testade. Det är väl korkat.

Gävlebo

Återigen har man inom kommun och region räknat fel! Hur ofta har vi inte läst detta? Uttrycket ”det lyser men ingen hemma” stämmer ofta in vid presentation av ledningen.

GH

Vi läser nu att studenter i Motala och studenter i Halland tyckte att det var fritt fram som om corona bara var något diffust som inte längre existerade. Vad säger studenterna i Gävle-Sandviken som klagade på att de inte fick fira som man tidigare gjort? Vi får hoppas att det inte tar samma väg i vårt område!

Rogero

Svar till "Bilist men även hängiven cyklist...": Sedan 2018 är det tillåtet för cyklister att använda körbanan även om det finns cykelbana om hastighetsbegränsningen på den aktuella sträckan är 50 km/tim eller lägre. Vilket är fallet på sträckan mellan Forsby och Åbyggeby. Det är alltså ingen som begår något brott som du påstår. Både cyklister och bilister måste anpassa sin körstil och hastighet så vi kan ha en trygg och säker trafik.

Också bilist och cyklist

Midsommardagen promenerade maken i Boulognerskogen när han passerade två damer skriker den ena "Hoppas du blir sjuk och dör" trots att han höll behörigt avstånd. Undrar hur många de hade passerat utan avstånd.

Gävlebo

Med anledning av världsdagen för flyktingar den 20 juni vill jag uppmärksamma de värnlösa kurder som flyr sina hem när Natolandet Turkiet anfaller tusentals kvinnor, barn och äldre som lever sina liv i krigets centrum och blir flyktingar i sitt hemland. De undan av den politiska konflikten på grund av kurdfrågan. De får bara "smulor" av uppmärksamhet i massmedierna i den ruttna världen. Varför hör vi kurder inte ett ljud från Sverige?

En kurd

Går till min kolonilott bland annat för att få lugn och ro. Hinner bara innanför porten till koloniområdet innan jag blir utskälld av ett gäng ettriga hundar. Framme vid min kolonilott hör jag hela dagen en annan hund skälla. Dessa hundar tror att deras livsuppgift är att skälla. Skärpning hundägare! Likt barn får man faktiskt lov att uppfostra sina hundar att uppföra sig. Klarar du inte av det själv finns expertis att anlita.

Kolonist och hundägare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare