Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om cykelbanor, bomber, hörsel med mera

Bra att kommunen satsar på cykelbanor i Gävle och att separera gående och cyklister tydligt från varandra. Det vore även intressant och värdefullt om kommunen kan informera om hur upplägget med förmånscykel fungerar skattemässigt för arbetsgivare och anställda. Detta så att fler kan främja cyklingen på samma sätt som kommunen.

Gävlebo

Var i Boulognern med tre hundar den 8/6. Med jämna mellanrum small det rejält från Strömvallen så ena hunden blev livrädd och det sitter i fortfarande- Hörde att det var elever med lärare som smällde smällarna. Om det stämmer är det ju sjukt. Alla djur och människor som blir skrämda. Hade ni tillstånd att smälla av? Skärpning!

Dog Whisperer

Svar till "Öronsnäckan": Tack för tipset. Jag ska ta kontakt med Coachlear Sweden. För 15 månader skickades jag till Cityakuten i Stockholm där det konstaterades att jag hade fel på vänster örontrumpet. Cityakuten ville att jag skulle ta kontakt med Gävle sjukhus men där tog det stopp. Kanske berodde det på att jag tog ett eget initiativ och skickade ett brev eftersom min läkare på hemorten vägrade skicka en remiss. Antagligen hamnade jag ute i periferin eftersom jag inte följde reglerna och fick ta mitt straff. Den senaste månaden har hörselproblemet eskalerat så jag har problem i vardagslivet och speciellt när jag kör bil.

Lite på örat

Sverige kan inte bli normalt och ett bra land så länge socialdemokrater, miljöpartister, liberaler och centerpartister har inflytande på hur landet ska styras och vilken politik som ska bedrivas. Alla som älskar Sverige och vad tidigare politiker och folket stått för, låt oss tillsammans erövra makten från dagens PK-människor.

Olle Ljungbeck

Hur tänker man? Trots att containern på Rösgatan är tom har man mage att ställa skräpet utanför. Det går inte att skylla på att containrarna inte töms för det gör de. Trasiga glasskålar och kakfat får göra sällskap. Inte är man läskunnig heller fast det står tydligt att klädinsamlingen inte töms på grund av coronaepidemin. Klädpåsen ställs bredvid. Skärpning!

Containergranne

Turistbyrån ligger kvar två kilometer från centrum. Lysande, värdelöst! De städer där jag sökt turistinformation så har den oftast legat relativt centralt. Icke då i Gävle. Gå två kilometer som turist för att få reda på att du får gå två kilometer tillbaka för att hitta till exempel Joe Hill-gården, museet, fängelsemuseet med mera. Jag uppmanar alla ni kloka Gävlebor som får frågan var turistbyrån ligger att hjälpa turister att slippa vandra till ett ensligt beläget hus. Fråga dem hur ni kan hjälpa till, vad de söker efter och undvik att skicka iväg dem från centrum. Att ha turistbyrån där den ligger nu är korkat!

Å. A.

Vilken mjölk ska vi köpa nu? Vill handla ekologisk och närproducerad mjölk och därmed stödja lokala mjölkbönder. Jag har därför köpt Gefleortens ekologiska mjölk men hittar inte längre den i butiker. Vilken mjölk ska vi köpa nu för att lokala bönder, som valt ekologisk inriktning, ska få sälja sina mjölkprodukter?

Christina

Undrar vem som hittade på ordet ”konfan” för konfirmationen. Det stör mig otroligt att ”fan” figurerar i ett kyrkligt sammanhang. Om det absolut måste finnas en förkortning så finns det flera vokaler att välja bland. Orkar inte dagens konfirmander uttala hela ordet?

Störd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare