Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om cyklar, jobbmatchning, vedeldning, politik med mera

Till den skrikande och hysteriska kvinnan på Drottninggatan den 5/12 ca.kl 17.30: Hej! Vill bara upplysa dig om att så här står det på Gävle kommuns hemsida gällande cykel på Drottninggatan: "Ta det lugnt på Drottninggatan och vid Stortorget. På gågator så som Drottninggatan och vid Stortorget cyklar du på de gåendes villkor. Detta innebär att du som cyklist ska lämna fotgängare företräde och anpassa hastigheten." Jag sade förlåt och du fick mig att känna mig som ett barn på sex år. Jag hoppas du fick ut dina aggressioner och att det kändes bra i din mage efteråt. Det gjorde det inte för mig. Hoppas du får en bra jul.

Kvinnan med reflexväst och hjälm

Jobbmatchning är ett vuxendagis, så är det! Det vet jag för jag har också gått på en sådan förnedrande matchning. De som 'arbetar' där har ett "lekjobb" som många andra yrkeskategorier.

Anneli

Läser i måndagens GD (2/12) en artikel om vedeldning och dess konsekvenser vid felaktig hantering. Det är ju lika utsiktslöst miljö- och hälsomässigt att tt lyckas få till stånd i tätorter som när man sätter upp skyltar om att tomgångskörning med fordon endast får ske under maximalt en minut. Vedeldning ska inte tillåtas inom tättbebyggda områden eftersom flertalet människor som installerar vedpannor inte bryr sig det minsta om sina grannars hälsa eller miljöeffekterna. Det märker man när det bolmar grå, gul eller svart rök så attt det känns svårt att andas. Nej, kära myndigheter, i tättbebyggt område ska endast dekorationsbrasor tillåtas.

lassE

Nog är det lite konstigt med alla böter som döms ut till exempelvis sjukhusen för att de inte åtgärdat en viss sak. Orsaken till att de inte gjort någon åtgärd är oftast att det saknas pengar. Och det lär ju inte bli bättre när man ska ut med ett antal miljoner. Det betyder då oftast att det blir nya indragningar av personal. Det måste väl finnas någon annan åtgärd för bestraffning

Stiganders

Låt Vänsterpartiet tillsammans med M, KD och SD fälla arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Då måste regeringen avgå och utlysa nyval. Det blir vändpunkten för Socialdemokraterna om de samtidigt sparkar ut Miljöpartiet från regeringen och dessutom bryter Januariavtalet med L och C. Då kan sossarna äntligen komma tillbaka till sina hjärtefrågor, nämligen skola, vård och omsorg utan att behöva ta hänsyn till andra partiers direkt skadliga förslag. Då är jag övertygad om att sossarna blir ett fyrtioprocentsparti igen.

Demokrat

Svar till DDT: Region Gävleborgs årsredovisningar, delårsrapporter, budgetar och bokslutsrapporter finns alla tillgängliga på vår hemsida www.regiongavleborg.se under fliken ”Om oss” och sedan ”Ekonomi”. Där redovisas öppet hur skattemedlen används i verksamheten.

Bo Svedberg

ekonomidirektör Region Gävleborg

Förbryllande är rättsväsendets agerande vid utfällande av somliga domar. Tre månaders fängelse för våldtäkt är en djup förolämpning mot brottsoffret. Gällde #metoo endast under 20017? Möjligen var det Matteus 7:1 som fällde avgörandet: "Dömen icke, på det att I icke mån bliva dömda; ty med den dom varmed i dömen skolen i bliva dömd, och med det mått som I mäten med skall ock mätas åt eder."

Zakrajo Topelio

Signaturen lassE skriver att MP borde skämmas över miljöbonusarna för elbilar. Själv köpte jag en elbil för cirka 700 000 kr och fick 60 000 i miljöbonus. Men samtidigt betalade jag 140 000 bara i moms direkt in i statskassan. En vinstaffär för staten på 80 000 kr alltså. Hade inte miljöbonusen funnits hade det inte blivit något köp och noll kr till välfärden.

Högskattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare