Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om datajättar, Brynässupportrar, cyklister, politik med mera

Hur kan Sverige investera i dessa utländska elslukare när vi får så lite tillbaka? Datajättarna betalar inte bolagsskatt i Sverige. De har ett fåtal anställda. De bygger inte med inhemsk arbetskraft och material. De får köpa billig mark. De är storförbrukare av elkraft med en elkraftskostnad som förmodligen är högt subventionerad och som slås ut på vanliga människor och småföretagare. Var ligger fördelen med att ta in dessa monsterföretag?

lassE

En av våra medlemmar har blivit delgiven misstanke om ordningsstörning i samband med Brynäs-Leksand den 26 oktober. Han riskerar därför avstängning från arenan. Brynäs IF har uppmanat vår medlem att komma in med ett yttrande. Det som ledde till hotet om avstängning och medlemmens yttrande finns att läsa på kamratkompaniet.se och på vår facebooksida. Vi har beslutat att så länge frågan om avstängning behandlas så närvarar vi inte på ståplats när Brynäs spelar.

Kamratkompaniet

Svar till Cyklist med ringklocka: Jag går alltid på vänster sida ändå har jag samma problem som Håkan. Hur förklarar du det? Och varför måste vissa cyklister cykla två eller tre i bredd? Ytterst få cyklister använder ringklockan. De kommer väldigt tyst och cyklar väldigt nära.

Larz Gustafsson, Gävle

År 2022 är det dags igen för val till riksdag och regering samt till kommunerna. Försöker att ta reda på de olika partiernas program, speciellt för riksdagsvalet i god tid. Det parti som gör mig extra nyfiken är Sverigedemokraterna eftersom deras opinonssiffror har nått en aktningsvärd nivå. Tycker att det är intressant att få veta av någon som har eller tänker rösta SD. Speciellt intressant är det om någon som röstat på Socialdemokraterna tidigare vill svara på varför Sverigedemokraterna lockar. Viktigt för mig att få veta i god tid så att jag hinner ta ställning. Vill inte att någon partiföreträdare svarar utan en vanlig väljare.

Nyfiken väljare

Det känns lite konstigt att Gävle moskés styrelse och medlemmar omfamnar sin imam utan att tänka på hur det kan uppfattas. Betyder det att man inte bryr sig om att imamen kan vara ett hot mot säkerheten i Sverige eller betyder det att man inte har förtroende för svenska myndigheter? Jag tycker att Gävle moskés styrelse är skyldig Gävleborna en förklaring. Från och med nu kommer jag att titta lite snett på de muslimer jag träffar. För att jag ska ha fullt förtroende för dem vill jag ha en förklaring hur de tänker.

Maskiningenjören

Bra skrivet BJ. Instämmer till fullo med din insändare om var högerkrafterna har sin agenda. Det som kan tilläggas är att missnöjet nu riskerar vinna över förnuftet samt att risken för kommentarer likt "...nämen så kan de väl inte göra" börjar florera, när det (redan) är försent att vrida klockan tillbaka. Det går lätt att rasera demokrati, som tagit tid och kostat på att få till!

Å.A.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare