Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om diken, felparkering, värmen med mera

Ska man slå dikesren eller ha kvar lupinerna? Naturskyddsföreningen uppmanar oss att inte slå dikesrenarna. Andra säger att vi ska bort lupinerna. Vad gäller?

Stiganders

Tåg 8265 utan AC! Hur i h-e kan man sätta in ett tåg i 33 graders värme utan AC? 40 grader på tåget... Förklaring behövs från driftsledningen på Vy.

Åtgärder mot felparkerade bilar som hindrar räddningstjänsten: Alternativ 1. Kör över bilarna med utryckningsfordonen och skriv upp alla registreringsnummer. Fakturera ägarna för skador samt böter på 50 000 för korkat uppförande. Samt att ägarna får stå för alla reparationskostnader av utryckningsfordon. Alternativ 2: Röj undan alla felparkerare med traktor. Bilägaren får sen skylla sig själv. Även här bör en bot om minst 50 000 utfärdas. Hur korkad får man bli? Att parkera så att man kan riskera liv bara för att man är lat. Skämmes!

DDT

Detta att grannländerna stäng sina gränser mot oss innebär en betydande värdeminskning av vår goodwill. Att man inom professionen utomlands saknar tilltro till kunskapsnivån hos vårt lands virusexpertis syns nu och då i pressen. Något för experter att beräkna hur stor värdeminskningen är?

RH

Under rådande värme har många äldre upptäckt hur svårt det är att öppna en vatten- eller saftflaska. Teknikens under eller inte, men det krävs krafttag för att öppna dagens plastflaskor. Ett gott råd till alla äldre: Använd en nötknäppare som får bra tag och gör jobbet utan kraftansträngning.

Sven-Erik Hemlin

Nu måste regeringen sätta ner foten när det gäller återvinning och nedmontering av uttjänta vindkraftverk. Det måste vara samma regler som för våra kärnkraftverk, alltså att de som äger och driver kraftverken ska stå för denna kostnad. Att sedan våra kuster och landskap grävs sönder är en sorglig historia. Något som vi förmodligen tvingas leva med i denna gröna omställningens tidevarv. Och om vindkraftverken tar över i sin helhet, tänk då på att skaffa ett kompletterande reservaggregat till ditt hushåll. För det blåser inte för jämnan och el går inte att lagra.

lassE

Ta paus nu och då i trafiken är en god idé. Likaså att byta förare nu och då. Nykter bakom ratten är du ju så klart ändå.

Göran Sydhage

MHF

Regionens parkeringar är för små! Med oskadad bil och parkerad under arbetstid så är det garanterat att din/er nya bil har skador från ovarsamt uppslagna dörrar, passerande mellan rader, skrap från handväskor, kläder etcetera. En fint lackerad bil är väldigt känslig, vi har själva fått lackering förstörd på dessa parkeringar och vi önskar göra våra "märken" själva så tänk er för hur ni användare agerar runt de som ni parkerar bredvid.

Gubben i lådan

Hörde på radion att obetalda böter ska rendera fängelse, Om bilen eller huset står på partnern och de är gifta så äger ju hen halva huset. Då måste det väl gå på exekutiv auktion. Hellre det än att vi skattebetalare skall betala hens mat och logi.

Cykelåke

Apropå Gävles Walk of fame: Jag blir förvånad att man inte hittar Thure Wickbergs namn bland dessa. Vad vore Gävle på kartan utan Brynäs IF och dess starke man? Saknar även flera av stjärnorna på den tiden (Håkan W, Virus, Inge, L-G, Tord med flera).

Vad vore Gävle utan BIF?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare