Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om en bildgåta, Drottninggatan, farliga korsningar, elbilar och regionen

Annons

En bildgåta: Längst upp högra hörnet av det här vykortet från 1909 syns ett högt torn. Vet någon läsare avslöja vad det var?

Curt B

Hur många miljoner har Gävles politiker spenderat och spenderar på centrum inklusive Drottninggatan de senaste 20 åren? Och det under perioder när man samtidigt stängt och stänger ner mindre förskolor och skolor på grund av kostnadsskäl. Och de viker inte en tum från sina beslut oavsett vilka argument som framförs i debatter.

lassE

Angående farliga korsningar för cyklister: Antalet olyckor skulle minska i de farliga korsningarna om bilisterna slutade köra mot rött. Jag har cyklat året runt i den här staden i över 20 år och har de senaste åren sett en utveckling åt det sämre hållet. Många bilister kör mot rött.

Vid teatern på morgonen är det värst. Där kör många vänstersvängande bilister när cyklisterna får grönt ljus, och ska hinna före cyklisterna. De sämsta bilförarna är de i företagsbil av något slag. Det är precis som att de tappar allt vett när de ska till eller från jobbet.

Cyklist, javisst

Varför berättas inte sanningen om hur battericellerna tillverkas så att folk får veta sanningen om vilka miljöbovar de är. Dessutom är det barnarbete med många som dör i gruvschakten när de bryter metallerna till dessa elbilsbatterier. Lithiumbatterier kan inte återvinnas och de är fruktansvärt brandfarliga. Det är så mycket miljövänligare att åka dieselbil jämfört med elbil. Stefan Löfven har ingen som helst verklighetsuppfattning.

Dan Jansson

Har verkligen vi skattebetalare stått för notan av regionens Stockholmskontor? Varför har det funnits överhuvudtaget? Vad har det kostat per månad och år? Varför går det inte att använda vårt fina Stadshus eller Rådhus? Ger förstås mindre pengar i plånboken då resor med övernattning faller bort. Där finns pengar att spara.

Lena

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons