Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om färdtjänst, bussar, sopor, parkering och demokrati

Replik till X-trafik angående färdtjänstlegitimation: Det har åtminstone varit så att en taxichaufför som kör färdtjänst ska kunna visa färdtjänstlegitimation om någon frågar efter det. Varför ska man tumma på en sådan säkerhet? Det kan heller aldrig vara fel att ha färdtjänstlegitimationen synlig i taxin. X-trafik måste ta åt sig befogade synpunkter från allmänheten vare sig det gäller trafik med buss eller färdtjänst. Er omtalade färdtjänstutbildning kanske behöver en översyn precis som all annan offentlig verksamhet behöver ha?

Catarina Meurling

Varför känner man en gaslukt, troligtvis kolväte, när stadsbussarna kör förbi mig i S. Bonhus? Ofullständig förbränning? Kan allt börja brinna eller explodera på grund av läckage?

Undrande

Den 19 september åkte jag linje 4 kl 10:30 från Hemlingby Köpcentrum. När jag skulle stiga av vid Södermalm vägrade föraren att sänka bussgolvet och avståndet till trottoaren var även för stort för att jag skulle kunna rulla av väskan. Att lyfta av den cirka 15 kilo tunga väskan klarade jag inte. Anledningen till förarens ouppmärksamhet var nog att han vid varje hållplats hade större intresse för mobilen än för passagerarna. Kan det vara så dj-a jobbigt att trycka på en knapp? undrar en 87-årig tant.

Carina

Svar till "Snart bestulen": Hur svårt kan det va? Fortsätt med din egen kompostering och beställ två kärl. Sedan är det väl bara att ställa ut två kärl på tömningsdagen varav det ena är tomt. Då får du den lägre avgiften.

Lycka till

X-trafikappen måste man köpa bussbiljett på nu för att få vettiga priser på sina bussresor. Men det finns ett problem, när man har köpt en biljett eller flera så bör appen nollställas i antal biljetter. Nu har det hänt två gånger att sonen och frun köpt för många biljetter för att senaste köp inte nollställts. Det är lätt hänt!

Peter Holm

Hur kan Gävle Parkeringsservice skriva att Easy Park börjar ta ut en avgift från den 1 september på tre kronor? Det har de gjort hela tiden men Gävle kommun har valt att bekosta den summan i cirka två år. Så sanningen är att Gävle kommun nu slutat med det.

Rätt ska vara rätt

Signaturen Stiganders ställer i en insändare (23/9) en fråga till Socialdemokraterna: "Varför hålls SD utanför trots att cirka 20 procent av Sveriges röstberättigade röstade på dem?" Han talar också om vad ordet demokrati betyder och räknar upp en del av demokratins grundtankar, exempelvis den som deklarerar "att alla människor är lika mycket värda och ska ha samma rättigheter". Och just där, i denna demokratiska grundtanke kan, som jag ser det, Stiganders hitta en viktig del av svaret på sin fråga till Socialdemokraterna.

EIF

Svar till Olle Ljungbeck angående Greta Thunberg: Hej Olle. Om du har något i sak att invända mot det Greta säger, alltså att vi ska lyssna på vetenskapen, så tycker jag att du ska göra det. Här på Nasas sajt finns massor av läsning om du vill lära dig mer om var vetenskapen står i frågan: https://climate.nasa.gov/ Återkom gärna med vad du anser vara lögner i materialet.

Anders

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare